Ventspils poliklīnikā iegādātas divas jaunas medicīniskās iekārtas – videodermatoskops un automātiskā potītes brahiālā spiediena indeksa mērīšanas iekārta. Minētās iekārtas pilnveidos dermatovenerologa un ģimenes ārsta piedāvātos pakalpojumus.

Jaunākās paaudzes – bezvadu – videodermatoskops, ar kuru strādās poliklīnikas dermatovenerologs Mārcis Šepte, paredzēts ādas veidojumu precīziem izmeklējumiem, jo ar to iespējams iegūt palielinātus attēlus. Dati no iekārtas uz ekrāna tiek pārraidīti ar bezvadu interneta pieslēgumu, tādējādi ārstam ir ērtāk strādāt un pacients var izmeklēšanas laikā redzēt iegūtos attēlus palielinātā versijā uz datora ekrāna.

Otra iekārta – automatizētais potītes brahiālā spiediena indeksa mērītājs – paredzēts savlaicīgai perifēro artēriju slimību diagnostikai. Ar iekārtu strādās ģimenes ārste Ērika Sprudzāne, taču pakalpojums būs pieejams visiem pacientiem, ne tikai tiem, kas reģistrēti pie konkrētās ģimenes ārstes. Ar minēto iekārtu trīs minūšu laikā iespējams veikt skrīninga izmeklējumus, lai pārbaudītu asinsvadus un nepieciešamības gadījumā noteiktu padziļinātu izmeklēšanu pacientiem, kuriem ir paaugstināts sirds un asinsvadu slimību risks un sāpes kājās. Profilaktiskos nolūkos šāds izmeklējums būtu jāveic ikvienam pacientam, kurš ir vecāks par 65 gadiem, savukārt pacientiem ar sirds un asinsvadu slimību riska faktoriem – jau sasniedzot 50 gadu vecumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: