Biedrība “Ventspils Jauniešu dome” sadarbībā ar Nodarbinātības Valsts aģentūru un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru realizē projektu “PROTI un DARI” jauniešiem vecumā no 15 līdz 29 gadiem, kuri oficiāli nestrādā un nemācas.

Projekta mērķis ir palīdzēt jauniešiem apzināties un attīstīt savas prasmes un sniegt šiem jauniešiem individuālu atbalstu nepieciešamo prasmju iegūšanā vai uzlabošanā, lai varētu ātrāk un veiksmīgāk atrast darbu, vai izvēlēties izglītības virzienu un iestādi, vai kļūt par sabiedriski aktīvu jaunieti.

Projekta laikā tiks noskaidrotas jaunieša vajadzības un vēlmes uzlabot sevi un savas spējas. Balstoties uz vēlmēm un vajadzībām, kopā ar jaunieti tiks izstrādāta individuālo pasākumu programma. Dažos mēnešos iespējams iegūt vai atgūt motivāciju savas dzīves mērķu īstenošanai vai apgūt kādas trūkstošas prasmes. Programma ir ļoti elastīga un piedāvā dažādas iespējas atkarībā no katra jaunieša individuālajām problēmām un vajadzībām, daži piemēri pasākumiem – valodu apmācība, vizītes uzņēmumos, profesiju ēnošana, dalība simulācijas spēlēs, neformālas apmācības kopā ar citiem jauniešiem. Katram programmas dalībniekiem ir savs mentors, ar kuru pārrunāt progresu un izprast notiekošo un dalība projektā ir bez maksas.

Vairāk par projektu uzzini Ventspils jauniešu portālā jauniesi.ventspils.lv sadaļā “PROTI un DARI!” vai Ventspils Jauniešu mājā, Kuldīgas ielā 13.

Pieteikties projektam vari http://ej.uz/protiundari.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: