8. decembrī, pulksten 18 Pārventas bibliotēkā notiks Ventspils Augstskolas asociētā profesora Jura Žagara grāmatas „Orbītu teorija” atvēršanas pasākums.

Pasākumā piedalīsies arī grāmatas autors Juris Žagars. Grāmatas mērķauditorija ir dabaszinātņu un inženierzinātņu studenti, kā arī inženieri un pētnieki, kas nākotnē strādās ar Eiropas Kosmosa aģentūras projektiem.

Kosmosa tehnoloģijas arvien pārliecinošāk ienāk mūsu ikdienas dzīvē ar telekomunikāciju servisiem un satelītnavigācijas pakalpojumu palīdzību. Šīs tehnoloģijas nav vienkāršas un to izmantošanai ir nepieciešamas specifiskas zināšanas. Interese par šīm zināšanām ir jūtama arī Latvijā, un arī ar kosmosa tehnoloģijām saistīti priekšmeti sāk parādīties Latvijas augstskolu studiju programmās un agrāk vai vēlāk arī Latvijā noteikti būs iespējams apgūt orbītu teoriju, tādēļ grāmata kļūs arvien aktuālāka izglītībā, zinātnē un praktiskajos pielietojumos Latvijā.

Grāmata izdota ar Ventspils Augstskolas un Ventspils pilsētas domes morālu un materiālu atbalstu. Darba tapšanā motivācija un atbalsts saņemts arī no Nansī Automatizācijas pētījumu centra (Lorēnas Universitāte Francijā) kolektīva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: