Pirmajā vietēja mēroga prozas konkursā 14 autori iesnieguši 19 darbus. Kurš literāts pārstāves Ventspili prozas lasījumos Rīgā, uzzināsim svētdien.

 Ventspils prozas konkurss notiek pirmo reizi, to organizē Jaunrades nams, bibliotēka un Rakstnieku māja, aicinot piedalīties ne tikai ventspilniekus, bet arī citu tuvāko novadu literātus. Jaunrades darbus varēja iesniegt latviešu vai krievu valodā; šo iespēju izmantoja 14 rakstošie, piemēram, Jānis Valks, Silvija Pēdiņa, Alise Gribuste, Ģirts Maizītis, Jeļena Otto, Pēteris Atvars.

Prozu vērtēja ne tikai konkursa oficiālā žūrija – Andra Konste, Olita Šteinmane, Jānis Oga un Sergejs Moreino –  bet arī muzeja Senču putekļi vadītāja Inese Aide un ziņu portāla ventasbalss.lv darbinieces. Tas nozīmē, ka prozaiķi tiks pie vairākām balvām. Viens vai divi labāki dosies uz Rīgu  un nākamnedēļ piedalīsies prozas lasījumos galvaspilsētā, savukārt vēl kāds saņems Senču putekļu balvu, bet ventasbalss.lv saviem favorītiem piedāvās iespēju publicēt darbus portālā.

Atbildot uz jautājumu, par konkursa nozīmi un pārsteigumiem, viena no žūrijas loceklēm, Olita Šteinmane saka: «Konkursu rīkojām, lai apjaustu, cik daudz mūsējo raksta prozu, novērtētu, kā viņiem tas izdodas, un rosinātu tos, kas vēl neraksta, bet vēlas to darīt, izmēģināt savu spēkus literatūrā.»

Šteinmane teic, ka, vērtējot darbus, bijuši vairāki patīkami pārsteigumi, un žūrijai nebūšot viegli vienoties par to, kurus uzvārdus paziņot svētdien, kad Rakstnieku mājā notiks konkursa noslēgums. 5. decembrī pasākumā aicināti piedalīties ne tikai prozaiķi, bet ikviens, kuru interesē literatūru, jo, kad būs izskanējušas žūrijas komisijas dalībnieku uzrunas, nosaukti uzvarētāji un dažādu balvu ieguvēji, paredzēti arī prozas lasījumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: