Šodien Ventspilī norisināsies Ventspils II Starptautiskais Jauniešu pūtēju orķestru festivāls.

Plkst. 11.00 teātra namā „Jūras vārti” notiks jauniešu pūtēju orķestru konkurss, kurš ir festivāla centrālais pasākums. Izlozes kārtībā A un B grupas orķestri atskaņos vienu obligāto un izvēles skaņdarbu programmu.

Tā kā viens no konkursa uzdevumiem ir popularizēt latviešu komponistu oriģinālmūziku pūtēju orķestriem, tad kā obligātie skaņdarbi konkursa programmā ir iekļauti Anitras Tumševicas kompozīcija „Lībiešu dziesmas” un Pētera Butāna „Livonijas pils dejas”.  

Konkursu vērtēs žūrijas komisijas eksperti Vilmantas Vapsva – pūtēju orķestra „Sklepučini" mākslinieciskais vadītājs, Jānis Puriņš – Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras Dziesmu svētku nodaļas vadītājs un Guntis Kumačevs -  Nacionālo Bruņoto spēku orķestra diriģents.   

No plkst. 15.00 Ventspili pieskandinās tauru skaņas, jo startu uzsāks muzikālais brauciens – „Koncerts kustībā”, kurā ikdienas smagais kravas auto pārvērtīsies par pavasarīgi spirgtu skaņu „autiņu” un vizinās Ventspils jauniešu pūtēju orķestri cauri visai pilsētai.

Bet plkst. 16.00 visus aicinām uz Dzirnavu laukumu, kur Brīvdabas koncertā muzicēs Pakruojis jauniešu pūtēju orķestris „”Viestartas”, Daugavpils mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris, Talsu jauniešu pūtēju orķestris un Paņevežas jauniešu pūtēju orķestris „Aukštyn”.

Plkst. 18.00 teātra namā „Jūras vārti” festivāla noslēgumā visiem interesentiem kopā ar festivāla dalībniekiem būs iespēja noklausīties festivāla goda viesu Latvijas pirmā Brass band  koncertu. Orķestra mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Retenais. Pēc koncerta notiks Ventspils II Starptautiskā  jauniešu pūtēju orķestru konkursa laureātu apbalvošana.

Dienas izskaņā festivāla dalībniekiem un mūsu pilsētas viesiem būs iespēja izvizināties ar ekskursiju kuģīti „Hercogs Jēkabs”, kurš vienīgais dod unikālo iespēju, izvadājot pa Ventas grīvu, apskatīt pilsētu, Ventspils brīvostu un jūras vārtus no pavisam cita rakursa. Ekskursijas atbalsta Ventspils brīvostas pārvalde.

Pasākums tiek organizēts ar mērķi sekmēt jauniešu pūtēju orķestru māksliniecisko un profesionālās meistarības izaugsmi, rosināt jauniešu interesi par pūšaminstrumentu spēli un orķestra muzicēšanas  iespējām, kā arī veicināt jauniešu pūtēju orķestru atpazīstamību.

Festivālu organizē Ventspils pilsētas domes kultūras centrs un Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūru. Šāda veida pasākums Ventspilī notiks otro reizi. Ventspils I Starptautiskais Jauniešu pūtēju orķestru festivāls notika 2008. gadā.

Uz festivāla noslēguma pasākumu plkst. 18.00 teātra namā „Jūras vārti” biļešu cena     Ls 2,00. Biļešu iepriekšpārdošana teātra nama „Jūras vārti” kasē, visās „Biļešu serviss” kasēs. Festivālu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: