Sestdien, 18. jūnijā plkst.13.00 rakstnieka H.Dorbes muzeja dārzā Vārves amatierteātris “Vārava” aicina noskatīties Edvarda Vulfa lugas "Līnis murdā" iestudējumu.

Luga sarakstīta 20.gs. gadsimta sākumā un stāsta par jaunu mākslinieku, kurš savus sirds sarežģījumus un materiālās grūtības cenšas risināt, ievietojot sludinājumu avīzē, cerībā satikt bagātu skaistā dzimuma priekštāvi. Dažādu aprindu dāmu atsaucība ir pārsteidzoši negaidīta, radot intriģējošus paņēmienus kā izkļūt no sieviešu slazda.

Vulfa luga uz Latvijas teātru skatuvēm un arī radioteātrī ir iestudēta vairākkārt, bet šoreiz - režisora Valda Šmēliņa režijā. Pirmizrādi iestudējums piedzīvoja 20.martā Grobiņas novada Bārtas pagastā. Izrādes scenogrāfijā izmantotas Ventspils mākslinieces Ingas Vītoliņas gleznas. Ar lugas "Līnis murdā" iestudējumu jau iepazīstināti skatītāji Liepājā Austras mājā, Bārtā, Vārmē, novada skatē Ugālē, šogad vēl plānots piedalīties festivālos Vītiņu pagastā Auces novadā un Zentenē Tukuma novadā.

Vārves pagasta amatierteātris "Vārava" dibināts 2010.gadā, kolektīva dalībnieku vidējais vecums ir 38 gadi. Kolektīvā darbojas vienpadsmit aktieri. Šis ir trešais gads, kad ar saviem iestudējumiem Vārves amatierteātris viesojas rakstnieka H.Dorbes muzejā.

Ieeja – bez maksas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: