Gatavojoties Lieldienām, 24. martā Ventspils Tehnikumā uz olu krāsošanu bija ieradušies pirmsskolas izglītības iestādes „Saulīte” „Bitīšu” grupiņas bērni.

Lai oliņas sanāktu krāsainas, Ventspils Tehnikums jau iepriekš bija parūpējies par marlēm, diegiem, sūnām, graudiņiem, sniegpulkstenīšiem, lai bērni varētu ķerties klāt radošajam procesam. Interesanta bija ne tikai olu sagatavošana krāsošanai, bet arī vārīšanas process, kuram bērni meistara pavadībā cītīgi sekoja līdzi. Kad oliņas bija uzvārījušas, tās tika atdzesētas, un katrs no olu krāsotājiem varēja novērtēt, kāda oliņa kuram galu galā ir sanākusi.

Pēc radošā pasākuma notika arī apbalvošana. Šoreiz 1. vietas un zelta medaļas saņēma ikviens pasākuma dalībnieks. Pēc olu krāsošanas un medaļu pasniegšanas Ventspils Tehnikuma meitenes bija parūpējušās arī par cienastu – gardām plātsmaizēm un svaigu bērzu sulu.

„Bērni bija ļoti priecīgi. Cits turpat uz vietas jau sitās ar oliņām un tās notiesāja, bet cits rūpīgi tina salvetītēs, lai aiznestu mājās vecākiem parādīt savu darbiņu. Tas bērniem bija neaizmirstams piedzīvojums,” stāsta pirmsskolas izglītības iestādes „Saulīte” vadītāja Laima Znotiņa.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -3
    Uldis Boitmanis 25.03.2016, 13:26:36

    Nu loti skajsts pasakums berniem. Liels prieks ka kads ko tadu riko.
    Berni smiekligi atbild. Kaut lieldienas butu biezak.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: