26. februārī plkst. 13:00 teātra namā “Jūras vārti” Ventspils kamerorķestris mazajiem ventspilniekiem piedāvās atraktīvu, izglītojošu koncertprogrammu “Pēterītis un vilks", ko papildinās video projekcijas, kā arī aktiera Jura Jopes stāstījums. Koncerta diriģents un mākslinieciskais vadītājs Aigars Meri.

Koncerta 1. daļā mazos klausītājus aizraujošā muzikālā piedzīvojumā vedīs Sergeja Prokofjeva muzikālā pasaka "Pēterītis un vilks". Bērni mācīsies saklausīt dažādu instrumentu skaņas un sasaistīt tās ar putnu un dzīvnieku tēliem skaņdarbā.

 

2. daļā klausītāju uzmanība tiks pievērsta klavierēm, čellam un vijolei. Uz skatuves līdzās orķestrim solistu lomās būs mūzikas skolas audzēkņi. Pianisti Kristaps Pinkovskis un Marina Rediko atskaņos fragmentus no V. A. Mocarta 21. klavierkoncerta, čellists Ernests Cīrulis izpildīs Aleksandra Glazunova "Chant du Menestrel", bet vijolniece Ella Žakova - Pētera Čaikovska "Melodiju". Mūzikas atskaņojuma laikā ar videoprojekcijas palīdzību bērniem būs iespēja vērot instrumenta tapšanu, kā arī to, kāds katrs instruments izskatās no iekšpuses.

 

Reizi gadā Ventspils kamerorķestris veido izglītojošu koncertprogrammu bērniem un jauniešiem. Iepriekšējā gadā kopā ar mazajiem solistiem no Ventspils Mūzikas vidusskolas teātra namā “Jūras vārti” izskanēja K. Sen -Sansa “Dzīvnieku karnevāls”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: