Latvijas futbola virslīgas pērnās sezonas bronzas medaļu ieguvējas "Ventspils" komandas sastāvu papildinājis nigēriešu pussargs Adebaio Adiguns, informē klubs.

Iepriekš 25 gadus vecais Adiguns ir pārstāvējis Japānas klubus Kašivas "Reisol" un Tokijas "Verdi", spēlējis arī Albānijas komandā "Byulis" un Lībijas vienībā "Al-Tahaddi".

Adiguns ir labi pazīstams "Ventspils" komandas galvenajam trenerim Polam Ašvortam, jo pussargs darbojās angļu speciālista vadībā, kad tas strādāja Nigērijā.

"Labi pazīstu šo futbolistu, jo viņš Nigērijā spēlēja manis trenētajā "Sunshine Stars" komandā. Gribēju viņu redzēt "Ventspilī", un esmu ļoti priecīgs, ka tas kļuva iespējams," par pussarga pievienošanos Kurzemes komandai kluba preses dienestam gandarījumu pauda Ašvorts.

Treneris nešaubās, ka Adiguns dos labumu komandai. "Tas ir universāls futbolists, kurš var spēlēt dažādās pozīcijās. Viņš ir fiziski spēcīgs, lieliski gatavs tehniskā ziņā un, kas vienmēr īpaši svarīgi, ir labs puisis ar raksturu," piebilda Ašvorts.

Kluba jaunieguvums var spēlēt kā centra pussarga, tā arī centra aizsarga pozīcijā.

Adiguns "Ventspils" rindās sevi no labākās puses parādīja Latvijas futbola virslīgas Ziemas kausa izcīņas mačos, kā arī pārbaudes spēlē pret Lietuvas klubu "Sūduva".

"Optimālu formu viņš vēl nav sasniedzis, bet esmu pārliecināts, ka līdz Latvijas čempionāta startam mūsu debitants būs pilnībā gatavs," uzskata "Ventspils" galvenais treneris.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: