Šomēnes atsāksies Ventspils Mūzikas vidusskolas organizētie Džeza foajē pasākumi.

Pirmais šīs sezonas koncerts notiks pirmdien, 22. novembrī, plkst. 19.00 Ventspils Kultūras centra Mazajā zālē. Šoreiz Džeza foajē viesosies pianists, pedagogs un komponists Madars Kalniņš, kā arī lieliskais saksofonists un komponists, kurš nu jau kļuvis par simtprocentīgu savējo Latvijas džeza vidē, Niks Gothams. Koncertā būs dzirdami gan pazīstami džeza mūzikas standarti, gan arī abu komponistu oriģinālskaņdarbi.

Džeza foajē pasākumos Madars Kalniņš piedalījies jau arī iepriekš, tādēļ viņu džeza pasākumu apmeklētāji jau ir iepazinuši, taču Niks Gothams, kurš ir plaša profila mūziķis, zināms kā projekta „NiMo” dalībnieks, pasniedzējs, komponists un aranžētājs, Džeza foajē uzstāsies pirmo reizi.

Anglijā dzimušais un Kanādā augušais mūziķis nu jau vairāk kā desmit gadus dzīvo Latvijā, ņemot aktīvu dalību vietējā džeza mūzikas dzīvē, piedaloties dažādos projektos, komponējot mūziku gan ansambļiem, gan koriem un citiem izpildītājiem, kā arī Kanādā iegūtās zināšanas džeza un akadēmiskajā mūzikā nododot Latvijas jaunajiem mūziķiem

Pirmo reizi Latvijā Niks Gothams ieradies 1991. gadā jau kā profesionāls džezmenis ar lielu pieredzi. Doma pārcelties uz nezināmo zemi Latviju radusies, pateicoties viņa dzīvesbiedrei – Kanādas latvietei, režisorei Baņutai Rubesai.

Pirms tam dzīvojis Kanādā. Studējis Rietumu Ontario universitātē un Toronto Jorkas universitātē, kur ieguvis plašu muzikālo izglītību. Savulaik strādājis arī par šefpavāru vairākos Toronto restorānos, kā arī bijis pārdevējs mūzikas ierakstu veikalā, kas viņam līdzējis gūt plašu skatījumu uz dažādiem mūzikas stiliem.

Toronto dibinājis džeza apvienību Gotham City (tā saucas pilsēta, kurā dzīvo komiksu un ekrāna varonis Betmens), džeza un akadēmiskās mūzikas sajaukuma orķestri Hemispheres un saksofonu kvartetu 40 Fingers, ar ko uzstājies arī Latvijā. 1997. gadā Kanādā saņēmis Freda Stouna balvu par „Izcilību, pastāvību un ieguldījumu jaunajā mūzikā“.

Ieeja koncertā bez maksas. Ventspils Mūzikas vidusskolas projektu “Džeza foajē” finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: