Noslēdzies "Ventspils jauniešu īsfilmu festivāls 2010", kas pulcēja īsfilmu autorus un citus skatītājus.

Apskati fotogrāfijas!

Par labāko īsfilmu šajā festivālā tika atzīta ventspilnieku Nika Peterlevica un Gata Dekšenieka īsfilma "Rīts".

Kopumā festivālā tika izrādītas 11 jauniešu veidotas īsfilmas, no kurām viena bija veidota animācijas tehnikā. Jāņa Jankevica animācijas īsfilma "Pavasara taurenis" ieguva 2. vietu. Jaunieši šajā gadā bija filmējuši gan sportu, gan izklaides, gan savas pārdomas par dzīvi.

Īsfilmu autori festivāla noslēguma pasākumos pilnveidoja savas zināšanas par video tehnoloģijām, kā arī darbojās komandās, lai radītu festivāla dalībnieku kopdarbu – TV raidījumu. Savukārt īsfilmu skatē Ventspils Digitālā centra zāli piepildīja ne vien paši dalībnieki, bet arī filmu veidotāju draugi, aktieri un citi atbalstītāji.

Šis bija jau piektais festivāls, kuru rīkoja Ventspils Digitālais centrs. Festivāla sagatavošanās posmā jauniešiem bija iespēja izmantot Ventspils Digitālā centra tehniku, lai nofilmētu un samontētu savu iecerēto īsfilmu, kā arī saņemt speciālistu konsultācijas īsfilmu veidošanā.

Īsfilmu festivāla mērķis ir videoamatierisma kā jauniešu brīvā laika lietderīga pavadīšanas veida veicināšana, popularizējot Ventspili kā radošiem cilvēkiem draudzīgu pilsētu. Festivālā satiekas filmu veidotāji, kuri vienlaikus ir arī kolēģu radīto darbu skatītāji.

Festivāls tiek organizēts, lai jaunieši ar līdzīgām interesēm satiktos klātienē, runātu un redzētu, kā veicas pārējiem, un viņiem būtu iespēja parādīt savu veikumu plašākai publikai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: