No 12. novembra Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī izstāde – stāsts par Pils ielas pagātni 19.gs./20.gs. mijā.

 „Pils iela neapšaubāmi ir viena no senākajām Ventspils ielām, kaut arī kartē iezīmēta tā pagaidām zināma tikai kopš 1797. gada. Pa to gājuši (braukuši, jājuši utt.) vai to vismaz šķērsojuši Livonijas ordeņa bruņinieki, Kurzemes un Zemgales hercogi, Kurzemes guberņas augsti ierēdņi… Šobrīd ievērojami klusāka un rimtāka, nekā pirms 100 gadiem… “, tāds ir sākums stāstam par Pils ielu - izstādei, ko veidojuši Ventspils muzeja speciālisti sadarbībā ar Ventspils Arhitektūras un Pilsētbūvniecības nodaļu, Rīgas Vēstures un Kuģniecības muzeju, Saulkrastu Velosipēdu muzeju un Rīgas Kinomuzeju.

Pils ielā reiz bija sešas no pilsētas deviņām delikatešu tirgotavām, vairāki manufaktūru veikali, audumu tirgotavas, vīna veikali, šuvēju un modistu darbnīcas un veseli trīs kinoteātri!

Izstādē būs iespēja redzēt 1913. gadā pirmo Latvijas teritorijā uzņemto mākslas filmu Kur taisnība?, kuras atsevišķi kadri filmēti arī Ventspilī. Izstādei Pils iela pirms 100 gadiem izveidota arī muzejpedagoģiskā programma, kurai var pieteikties pēc 15.novembra, zvanot pa tālr. 29590093 (Ilvai Buntikai).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: