Svētdien, Piejūras brīvdabas muzejā aicināti pulcētiestie, kam patīk ne tikai garšīgi dzīvot, bet arī darboties.

Seno Amatu dienā 2. augustā no 11-16 Ventspils zaļākajā muzejā notiks tirdziņš, kur iegādāties labāko amatnieku izstrādājumus, kā arī mācībstunda – amatnieki paši rādīs un stāstīs, kā top skaistās lietas. Dienas vidū tiks atvērts arī keramiķes Baibas Dumpes lolojums – vēl siltiem podiem pilnais Kurzemes ceplis, skanēs Lustīgā Blūmīzera ziņģes, spēlēs Sergeja Somika ansamblis, dejos Everitas Panfiļonokas audzēkņi, pie gardas putras palīdzēs tikt Smiltiņu ģimene, bet praktiskajiem ļaudīm būs iespēja iepazīt dziju krāsošanu pēc sentēvu metodēm, turklāt, muzejā interesanti būs arī mazajiem – lēkās truši, badīsies kaziņas un notiks izjādes ar zirgiem, turpat līdzās svilps Mazbānītis un baudāmi būs vēl citi prieki.


Piemēram, Vējdzirnavās būs skatāma jauna un koša Musturdeķu stāstu izstāde, ko radījušas Latvijas radošās rokdarbnieces, kas piedalījušās pat Lielā Augšdaugavas musturdeķa veidošanā un Dziesmu svētku tramvaja aptamborēšanā.


Ieeja - pieaugušajiem – EUR 1,40 vai EUR 1,00 + 40 venti; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 0,60 vai EUR 0,30 + 30 venti; ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1–5 bērni) – EUR 2,80 vai EUR 1,90 + 90 venti

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: