Šodien plkst. 13.00, turpinot ciklu "Rakstītājs <-> Lasītājs", Starptautiskajā Rakstnieku mājā tikšanās ar dzejnieci un dramaturģi Māru Zālīti.

   

Tā ir pazīstama un iemīļota autore, kuras darbos, kas dziļi sakņojas latviešu folklorā un mītiskajā pasaulē, risinātas mūžīgas, tautai un valstij tik nozīmīgas izdzīvošanas un brīvības, tagadnes un nākotnes problēmas.

 
Māras Zālītes dzeja pirmo reizi publicēta 1972. gadā, bet pirmais dzejoļu krājums „Vakar zaļajā zālē" iznācis 1977. gadā. Daudzu lugu un mūziklu libretu autore, tostarp - „Pilna Māras istabiņa", „Lāčplēsis", „Kaupēn, mans mīļais", „Lācis". Viņas darbi tulkoti angļu, krievu, zviedru, franču, lietuviešu, igauņu, baltkrievu, gruzīnu, kazahu, kirgīzu, moldāvu, turkmēņu un itāļu valodās.

Paralēli dzejai un dramatiskiem darbiem Māra Zālīte raksta arī esejas. Pārsvarā tās saistās ar konkrētiem notikumiem Latvijas kultūras un politiskajā dzīvē. Eseju saturiskā amplitūda ir ļoti plaša – sākot no esejām par rakstniekiem Austru  Skujiņu, Annu Brigaderi, Aspaziju, Raini u.c.), beidzot ar runām – esejām nozīmīgos Latvijas vēstures virpuļos. Māras Zālītes esejām raksturīga spilgta tēlainība, aktualitāte un enerģētisms.
Pasākumu, kurš šoreiz notiks Starptautiskajā Rakstnieku mājā, kā jau ierasts, vadīs literatūrzinātniece Andra Konste.

Ciklu „Rakstītājs<->Lasītājs" finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Ieeja uz pasākumu bez maksas.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: