Livonijas ordeņa pils jau pirmajā vasaras brīvlaika nedēļā piedāvā jaunu orientēšanās spēli muzeja ekspozīcijā Atrodi muzeja mūzikas instrumentus.

Eksperimenta veidā spēle tika izspēlēta Muzeju naktī un šobrīd muzejs piedāvā iesaistīties Ventspils muzeja mūzikas instrumentu meklēšanā jebkurā muzeja darba laika stundā. Pavisam ekspozīcijā jāsameklē seši mūzikas instrumenti, starp kuriem senākais ir no 13.-14.gs., bet pats jaunākais no 20.gs. 20. gadiem. Spēles kartes un nelielu balvu par veiksmīgiem atradumiem iespējams saņemt muzeja kasē.

 

Vēl tikai šonedēļ , no 2.jūnija līdz 7.jūnijam muzeja izstāžu zālē skatāma garšīgā Ventspils muzeja krājuma izstāde par virtuves vēsturi- Kur mēs varētu aprunāties? Iesim ķēķī!. Izstādē eksponēti vairāk nekā 700 dažādi saistoši un noslēpumaini ar virtuves jomu saistīti priekšmeti, kā arī bezgala daudz ēdienu recepšu, padomu kā tikt galā ar saimniecību sākot ar 19.gs. un beidzot ar 20.gs. 60.-80.gadiem. Pavisam drīz, jau pirms Jāņiem, pils izstāžu zālē kā savdabīgs turpinājums virtuves izstādes noslēguma daļai sekos lieliska Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja ceļojošā izstāde Uz lielās dzīves trases, 20.gs. 60.gadu grafiskais stils, kurā līdztekus Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Porcelāna muzeja eksponātiem būs skatāms arī Ventspils muzeja krājums 20.gs. 60.gadu dizaina paraugos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: