31. janvārī plkst. 18.00 teātra namā „Jūras vārti” būs skatāms koncertuzvedums skolas vecuma bērniem „Kartupeļu opera”.

„Kartupeļu opera” stāsta par Mazā Kartupeļa aizraujošo un nedaudz baismīgo ceļojumu no Andu kalniem Dienvidamerikā caur Eiropas karaļnamiem uz laukiem Latvijā. Kondors, Hercogs Jēkabs, mūks Jeronīms, Kurmis, Žurkas, Stērķeles jaunkundze un Ķīseļa kungs - tie ir tikai daži no personāžiem, kurus savā ceļā sastop Mazais Kartupelis. Īpaša loma būs arī nazītim. Tomēr galvenais jautājums izrādē ir  - kāds ir Mazā Kartupeļa lielais dzīves uzdevums?

Turpinājumā jautājumi dziedātājai Annijai Putniņai:

Interesanti, ka galvenajā lomā ir kartupelis. Diezgan neierasts personāžs. Kā jūs to vērtējat?

– Kartupelis mums it kā ir tik pazīstams un plaši lietots, tomēr mēs līdz galam nezinām tā vēsturi un ceļu, kā tas pie mums nonācis. Protams, varētu likties drosmīgi radīt darbu par kartupeli, bet tajā pašā laikā tas ir saprotams un viegli uztverams tēls. Tas ir interesants stāsts ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Kartupeļa vēsture ir ļoti interesanta. Bērniem patīk šis interesantais veids, kā izzināt vēsturi caur viņu pasaules redzējumu.

 

Jums ir ļoti interesanta loma – Stērķeles Jaunkundze. Pastāstiet par to.

– Kad Kartupelītis ir izceļojies pa smalkām zemēm, viņš nonāk Latvijā. Un viņa ceļš ved uz pārstrādi jeb čipsu fabriku. Tur viņš satiek čipsu fabrikas vadītāju Ķīseļa kungu, un Stērķele ir viņa sekretāre. Bet man ir nācies arī aizvietot savu kolēģi Eviju Zālīti un iejusties Kartupeļa māmiņas lomā.

 

Bērni ir prasīga publika. Kas jums sagādāja vislielākās grūtības?

– Ja godīgi, tad visgrūtākais man bija pats muzikālais materiāls, jo visi 6 komponisti bija ļoti pacentušies. Tas ir sarežģīts, bet tādā labā nozīmē. Varētu teikt, ka sagatavošanās process pats par sevi bija ļoti sarežģīts. Man galvenais bija radīt interesantu skanējumu, tāpēc meklēju dažādas skaņu un vokālās tehnikas. Līdz ar to tēls kļūst spilgtāks, tāpat bija jāapgūst dažādi teatrālie elementi, lai tas būtu ne tikai klausāms, bet arī baudāms priekšnesums.

Foto: rdks.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: