Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) ir izsludinājusi konkursu, kurā aicina izgatavot putnu barotavas no otrreiz pārstrādātiem materiāliem.

Konkursa mērķis ir veicināt sabiedrības iesaisti putnu dzīvesveida un sugu iepazīšanā, veidojot videi draudzīgas, oriģinālas un radošas putnu barotavas no otrreiz pārstrādātiem materiāliem.

Kā norāda LOB, aukstais laiks putniem ir grūts, un viņiem var palīdzēt, pabarojot tos ar dažādiem putnu našķiem - sēkliņām, taukiem, speķi, žāvētiem augļiem un riekstiem. Cienastu var novietot barotavā, kas iegādāta jau gatava, kā arī to var izgatavot pats no bieži vien vairs nevajadzīgiem priekšmetiem, piemēram, piena pakām, PET pudelēm, sietiņiem un cita materiāla.

Lai piedalītos konkursā, ir jāizgatavo putnu barotava no iepakojuma materiāliem un priekšmetiem, kas savu mūžu nokalpojuši. Gatavā barotava jānofotografē un kopā ar barotavas pieteikuma anketu, kas atrodama LOB mājaslapā www.lob.lv, jānosūta līdz 28. februārim.

Labākās barotavas tiks noteiktas, vērtējot to funkcionalitāti, vizuālo noformējumu un izmantotos materiālus. Papildu punktus saņems barotavas, kuras tiks izmantotas putnu barošanai. Vērtēšana notiks četrās vecuma grupās, un tiks noteikti katras grupas trīs labāko darbu autori.

Rezultātus paziņos līdz 31. martam.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: