Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien izcīnīja septīto vietu Krievijā notikušajā Eiropas čempionātā daudzcīņā.

Dienas ievadā Silovs izcīnīja sesto vietu 1500 metru distancē, kopvērtējumā pakāpjoties uz septīto vietu. Latvietis 1500 metru distanci veica minūtē un 47,54 sekundēs, par 1,32 sekundēm piekāpjoties šīs distances uzvarētājam Denisam Juskovam no Krievijas.

Līdz ar to Silovs kvalificējās noslēdzošajai 10 000 metru distancei, kurā piedalījās vien astoņi ātrākie ātrslidotāji, bet tajā sasniedza pārliecinoši vājāko rezultātu, finišējot pēc 14 minūtēm un 2,15 sekundēm.

Tomēr summā Silovs ar 153,911 punktiem saglabāja septīto vietu, bet par Eiropas čempionu ar 149,928 punktiem jau septīto reizi karjerā kļuva Svens Kramers no Nīderlandes.

Tikmēr dāmām par Eiropas čempioni daudzcīņā trešo gadu pēc kārtas un ceturto reizi kopā kļuva Irēna Vusta no Nīderlandes.

Pirms tam sestdien 500 metru slidojumā latvietis ar laiku 36,79 sekundes uzrādīja septīto labāko rezultātu. Savukārt 5000 metru distancē Silovs finišu sasniedza pēc sešām minūtēm un 31,68 sekundēm. Tas arī šajā disciplīnā deva septīto labāko rezultātu, bet kopvērtējumā lika atkāpties uz astoto pozīciju.

Eiropas daudzcīņas sacensībās tiek ņemts vērā visās distancēs uzstādīto rezultātu kopums. Karjerā labāko rezultātu Silovs sasniedzis 2012. gadā, kad savā pirmajā pilnajā ātrslidošanas sezonā pārsteidzoši izcīnīja sesto vietu.

Šīs sezonas laikā Silova startus būtiski ietekmēja muguras savainojums, kā rezultātā viņš izlaida sezonas sākumu. Šajā vasarā sportists sācis sadarbību ar "Stressless" komandu.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.

Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai. Soču olimpiskās spēles sportistam gan nebija veiksmīgas, labāko sniegumu demonstrējot 1500 metru distancē, kurā viņš izcīnīja 14. vietu.

Pērn Silovs Eiropas čempionātā daudzcīņā ierindojās 13. vietā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: