„Komunālā pārvalde” aicina iedzīvotājus iesaistīties un ziņot par vietām pilsētā, kur konstatēts apledojums jeb tā dēvētais „melnais ledus”.

Ņemot vērā pēdējo dienu situāciju valstī un Ventspilī, kad laika apstākļi spēlē nepatīkamu un bīstamu spēli, un pie +3, +4 grādiem gaisa temperatūras uz brauktuvēm veido „melno ledu”, iedzīvotāji tiek aicināti operatīvi ziņot atbildīgajiem dienestiem par vietām pilsētā, kur brauktuves liekas aizdomīgas.

Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” dežūrtālrunis – 2 6390623. Pašvaldības iestāde „Komunālā pārvalde” tālr.nr. - 636 24269.

Speciālisti atzīmē, ka šāda parādība pilsētā nav ierasta, jo pie esošajiem laika apstākļiem parasti apledojums neveidojas. Taču pašlaik tas notiek, turklāt nav iespējams prognozēt vietas, kur apledojums varētu parādīties. Apledojums veidojas lokāli, mazos posmos un ir īslaicīgs.

Ventspilī ielu kopgarums ir 191 km, bet apledojumi briežiem izveidojas un pazūd 30 minūšu laikā, tādēļ operatīva informācijas nodošana dienestiem, būtiski palielinās apledojumu novēršanas efektivitāti. Dienestiem vieniem pašiem apsekojot ielas un meklējot bīstamās vietas, var tikt palaists arī garām kāds izveidojies apledojums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: