18. novembrī plkst. 16.00 teātra namā “Jūras vārti” svētku koncertu sniegs Ventspils kamerkoris un Ventspils kamerorķestris.

Programmā P. Butāna simfoniskā kolāža "Pūt, vējiņi". Uvertīras vietā – Imanta Kalniņa leģendārā mūzika, Gunāra Pieša 1973. gadā uzņemtajai Rīgas kinostudijas kinofilmai – "Pūt, vējiņi".

 

Piedalās Ventspils kamerkoris un Ventspils kamerorķestris diriģenta Aigara Meri vadībā.
Solisti: R.Mačanovskis (baritons), M.Zilberts (klavieres), Ojāra Vācieša dzeju lasa J.Paukštello.

Ieeja par brīvu. Ieejas kartes no 4. novembra iespējams saņemt t/n "Jūras vārti" un Ventspils Kultūras centra kasēs.

 

Marta Ābelīte, VentspilsKamerkora koriste:

– Šobrīd korī norit intensīvs gatavošanās process, bet atmosfēra ir jauka. Diriģents ir ļoti atraktīvs un mūs visu laiku uzmundrina. Šī būs pirmā reize, kad man būs jākāpj uz skatuves valsts svētkos. Tas noteikti būs kas īpašs, jo datums kā man, tā arī manai ģimenei ir ļoti nozīmīgs. Jau šobrīd, domājot par koncertu, pārņem satraukums. Tā būs arī pirmā reize, kad sanāks koncertēt kopā ar orķestri. Domāju, ka varu saukt sevi par patrioti. Ļoti patīk jaunā tradīcija – novembrī pie mēteļa piespraust karoga krāsu lentīti. Tiem, kuri sevi pieskaita patriotiem, valsts svētku koncerts noteikti patiks.

 

Ieva Vizule, VentspilsKamerkora koriste:

– Kamerkorī esmu kopš 2002. gada. Protams, līdz ar jauna diriģenta atnākšanu varētu teikt, ka izveidojies jauns koris, tomēr liela daļa vēl ir no iepriekšējā sastāva. Apmierinājums ir liels, jo koris jau skan. Tā kā skanējums bija jāveido no jauna, tad pēc mēģinājuma, aizejot mājās, jutos laimīga. Pēc intensīva darba esam tuvu vēlamajam rezultātam. Iespēja atkal dziedāt korī, turklāt kopā ar simfonisko orķestri – tas stāv pāri visam. Šobrīd gatavojamies ne tikai 18. novembra koncertam, bet arī Ziemassvētku un pat Lieldienu koncertiem. Darbs ir ļoti intensīvs. Šī nebūs pirmā reize, kad man ar kori jākāpj uz skatuves valsts svētkos. Man tie ir labākie iespējamie valsts svētki. Patiesībā tā gada laikā, kad kamerkora nebija, tieši tā man pietrūka. Grūti aprakstīt to spēka sajūtu, kad valsts svētkos koris vienojas himnā ar publiku. To spēku, to saviļņojumu grūti aizmirst. Ļoti ceru, ka ko līdzīgu izdosies atkārtot šajos svētkos. Skaņdarbs ir ļoti spēcīgs – Butāna simfoniskā kolāža Pūt, vējiņi!. Tas uzrunās visus, gan tos, kuri vienaldzīgi attiecas pret vārdu valsts,gan tos, kuri sevi pieskaita patriotiem. Uzskatu, ka tas ir labākais veids, kā svinēt šos svētkus visiem tiem, kuriem dziedāšana ir tuva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: