Ventspils novada pašvaldības uzņēmums "Ugāles nami" pagaidām atlicis jaunas katlumājas būvniecību Ugālē, jo nepagūtu šo projektu ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu īstenot paredzētajā termiņā.

Tomēr no katlumājas būvniecības ieceres uzņēmums nav atteicies un plāno no jauna pieteikties konkursā ES finansējuma saņemšanai, lai īstenotu šo ieceri, informēja "Ugāles namu" valdes priekšsēdētājs Vilnis Krauze.

Pašvaldības uzņēmums "Ugāles nami" līdz jaunās apkures sezonas sākumam, šī gada rudenim, bija iecerējis uzbūvēt katlumāju, lai turpmāk pats varētu nodrošināt apkures pakalpojumus Ugālē. Tomēr neilgi pirms apkures sezonas sākuma katlumājas būvniecība vēl nebija pat sākusies. "Bija pārtraukts iepirkums, un ieilga saskaņošanas process ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru," iepriekš skaidroja Krauze.

Lai gan Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) augustā deva akceptu projekta īstenošanai, kas nozīmēja, ka beidzot varētu slēgt līgumu ar iepirkuma uzvarētāju - Tukuma firmu AS "Komforts" -, kas piedāvāja uzbūvēt katlumāju par 1 542 388 eiro, tomēr kļuvis skaidrs, ka līdz nākamā gada 15. janvārim šo projektu neizdotos pabeigt. Projekta pabeigšanas termiņu pagarināt nav iespējams. Tomēr "Ugāles nami" atkal pretendēs uz ES finansējumu programmā "Pasākumi centralizētās siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana", ko administrē LIAA. Pieteikumus var iesniegt līdz 15. novembrim. "Ugāles nami" cer, ka arī šoreiz projekta pieteikums tiks atbalstīts un katlumāju Ugālē tomēr varēs uzbūvēt.

Lai iedzīvotāji šajā ziemā nepaliktu bez apkures, uzņēmums "Ugāles nami" par vienu sezonu pagarinājis līgumu ar līdzšinējo siltumapgādes pakalpojumu sniedzēju SIA "Bio Energi V".

Pašvaldības uzņēmums "Ugāles nami" līdz jaunajai apkures sezonai bija iecerējis uzbūvēt katlumāju, lai turpmāk pats varētu nodrošināt apkures pakalpojumus Ugālē. Katlumājā bija paredzēts uzstādīt divus ar šķeldu kurināmus ūdens sildāmos katlus ar kopējo jaudu trīs megavati un pieslēgt katlumāju pie pašreizējās maģistrālās siltumtrases.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: