Šodien uz pirmo sēdi sanāk jaunievēlētā Saeima. Tās pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, kurā pārstāvēts arī no Venspils 12. Saeimā ievēlētais Jānis Vucāns, vērtēs arī, vai atlikt Dzintara Zaķa mandāta apstiprināšanu.

Saeimas opozīcijas partijas "Saskaņa" deputāti saistībā ar vēlētāju balsu pirkšanas skandālu lūdz atlikt partijas "Vienotība" pārstāvja Dzintara Zaķa Saeimas deputāta mandāta apstiprināšanu uz trīs mēnešiem.

Iesniegumu Saeimas pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai ar aicinājumu neapstiprināt Zaķa mandātu parakstījuši "Saskaņas" deputāti Andrejs Elksniņš, Jānis Ādamsons, Boriss Cilevičs, Sergejs Mirskis un Regīna Ločmele-Luņeva.

"Saskaņā ar "Vienotības" Drošības policijas izmeklēšanas rezultātiem un Augstākās tiesas spriedumu Zaķi Saeimā ir ievēlējusi Latvijas tauta, taču deputāti ierosina Saeimas Pagaidu Mandātu komisiju lemt par mandāta neapstiprināšanu."

Kā ziņots, šodien uz pirmo sēdi sanākusi 12.Saeima. Jaunievēlētā Saeima pirmajā sēdē ievēl balsu skaitītājus, kā arī pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju. Tās locekļi komisijas sēdē pārbauda vēlēšanu materiālus un sūdzības par vēlēšanām, ja tādas iesniegtas Centrālajā vēlēšanu komisijā. Komisija sagatavo ziņojumu Saeimai par deputātu pilnvaru apstiprināšanu.

Kā ziņots, Viļānu novada domes deputāts, vietējās slimnīcas valdes loceklis un "Vienotības" vietējās nodaļas vadītājs Juris Vidiņš otrdien vērsies Drošības policijā ar lūgumu izvērtēt iespējamos balsu pirkšanas gadījumus Latgalē, lai panāktu Zaķa ievēlēšanu Saeimā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: