Šajās dienās no pilsētā izvietotās Ventspils-Andren ražotnes uz ostu pa naktīm tiek transportēti lielizmēra rezervuāri, kuri tālāk ceļu mēros uz Urāliem Krievijā.

Ventspils-Andren ražotnes pārvaldnieks Aigars Millers stāsta, ka pēc Krievijas ķīmiskās rūpnīcas pasūtījuma tika izgatavotas 20 lielgabarīta vienības – lielāko rezervuāru diametrs ir seši metri. Rezervuāri vairākās naktīs policijas eskorta pavadībā tiek transportēti uz ostu, kur tiek iekrauti kuģī, kas Ventspils ostu plāno atstāt šo ceturtdien. Krava tiks transportēta līdz Santktpēterburgai un tālāk pa Krievijas upēm līdz galamērķim – Berezņiku pilsētai Urālu kalnos.

Dažāda izmēra rezervuāri paredzēti kālija hidroksīda ražošanai. Millers atklāj, ka vērienīgo pasūtījumu piesaistīja Ventspils ražotnes mātes uzņēmuma Valmiera-Andren pārstāvniecība Sankpēterburgā, kas strādā ar Krievijas klientiem. Lai izpildītu pasūtījumu, uz Ventspils cehu palīgā bija atbraukuši arī kolēģi no Valmieras, kur speciālistiem ir lielāka pieredze.

Jāpiezīmē, ka Ventspils ražotne ir specializējusies tieši uz lielgabarīta konstrukciju ražošanu, jo tuvumā ir osta, tādēļ to nogādāšana līdz kuģiem ir vienkāršāka, nekā tas būtu paveicams no Valmieras. Tieši ostas tuvums bijis galvenais iemesls, kāpēc Valmierā bāzētais uzņēmums nolēma Ventspilī dibināt meitasuzņēmumu. Uzņēmums savu produkciju eksportē uz daudzām pasaules valstīm, taču galvenais noieta tirgus ir Ziemeļeiropas un Skandināvijas valstis, kā arī Krievija.

Ventspils ražotne darbojas kopš šī gada janvāra un rezervuāri kālija hidroksīda ražošanai ir otrais pasūtījums. Jau rakstījām, ka maijā uz Dānijas termoelektrocentrāli tika transportētas divas dūmgāzu attīrīšanas sistēmas, kuru diametrs bija 4,5 metri un garums 24 metri. Bet drīzumā Ventspils-Andren sāks darbu pie Zviedrijas un Norvēģijas pasūtījumu izpildes, tai skaitā ražojot lielgabarīta elektrofiltru aptuveni četru metru diametrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: