Ventspils tirgus laukumā no piektdienas līdz svētdienai notiek "Alus svētki Oktoberfest - 2010".

Apskati fotogrāfijas!

Lustes Tirgus laukumā sestdien un svētdien sāksies plkst. 10 un ilgs līdz vakaram.

Piektdien svētkus svinīgi atklāja Vācijas vēstnieks Latvijā Klauss Burkharts, šajā dienā svētkos piedalīsies pārstāvji no Ventspils domes un visām organizācijām, kas šos svētkus atbalsta.

Alus svētku jēga un mērķis gadu gaitā ir mainījušies, bet joprojām priekšplānā ir tradicionālā mūzika, jo dziesma un mūzika kā vienojoši elementi starp tautām Latvijā rada īpašu rezonansi, jo daudzas vācu tautas dziesmas un šlāgeri arī latviešiem ir labi pazīstami.

Piektdien un sestdien vācu mūzikas baudījumu sniegs bavāriešu muzikanti no Tiršenroitas, (Tirschenreuther Stadtkapelle), aicinot klausīties mūziku un dejot. Viņiem palīdzēs arī vietējie muzikālie kolektīvi: Ventspils vācu kultūras biedrības ansamblis "Windau", Kultūras centra sieviešu ansamblis "Rudens roze", ansamblis "Ziedu laiks" no Tārgales un pūtēju orķestris "Ventspils".

Savukārt svētdien, 26.septembrī, visus priecēs Baltijas valstu vācu biedrību muzikālie kolektīvi, kas šajā dienā pulcējas Ventspilī uz saviem Dziesmu svētkiem.

Vācu tradīcijas Latvijā, tas nav nekas neparasts, par to saikni ar latviešu un krievu tradīcijām būs iespēja ko vairāk uzzināt seminārā, kas ar Ventspils muzeja atbalstu sestdien, 25.septembrī, notiks Ventspils Livonijas ordeņa pils izglītības centrā.

Darbosies svētku loterija, galvenā balva - brauciens divām personām ar "Scandlines" prāmi uz Vāciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: