Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu atbalstīt projekta „Ambulatorās veselības aprūpes centra jaunbūve Kurzemes reģionā – Ventspilī” iesniegšanu ierobežotā projektu iesniegumu konkursā. 

Līdzšinējo ambulatorās medicīnas iestādi Saules ielā 33 pacienti gadā apmeklē ap 300 000 reižu, un ir vērojams apmeklējuma pieaugums ik gadu. Tā kā līdzšinējās telpās Saules ielā 33 nav iespējams kvalitatīvi uzņemt šādu apmeklētāju plūsmu, jo telpās ir zemi griesti, nav ventilācijas, lifta un auto stāvlaukuma, nepieciešams izveidot jaunu ambulatorās veselības centru.

Projekta iesniegumā tiek paredzēts izbūvēt jaunu ēku, nodrošinot vides pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem, iegādāties jaunu un modernu medicīnisko aprīkojumu, tai skaitā rentgena un mamogrāfijas iekārtas, labiekārtot pagalmu, izbūvējot automašīnu stāvvietas ar 70 vietām.

Pašlaik ambulatoros veselības pakalpojumus Ventspils pilsētā sniedz mediķi, kas strādā 12 ārstu privātpraksēs, kā arī dažādos speciālistu kabinetos un vairākās ambulatorās aprūpes iestādēs, piemēram, pašvaldības SIA "Ventspils poliklīnika", SIA "Doktorāts Elite", SIA "Kronoss" un PSIA "Ventspils slimnīca" ambulatorajā daļā.

Jauna ambulatorās veselības centra būvniecība atrisinās šo iestāžu sadrumstalotību un ventspilniekiem un arī pārējiem apmeklētājiem nodrošinās ērtu pieejamību un iespēju apmeklēt visus speciālistus vienuviet. Jaunajā ēkā ir paredzēts izveidot telpas diennakts aptiekai.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 2`689`437 LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 1`858`735 LVL (82.14% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācija 50`912 LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums projekta ieviešanai 779`790 LVL apmērā. Plānotais projekta īstenošanas laiks ir no 2010. līdz 2012. gadam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: