Sestdien apritēja gads, kopš durvis apmeklētājiem vēris rekonstruētais teātra nams “Jūras vārti”.

Ar brīnišķīgu koncertu sestdien no publikas atvadījās un vasaras brīvdienās devās Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un tā diriģents Karels Marks Šišons, kuri uzstājās kopā ar šobrīd ievērojamāko latviešu pianistu Vestardu Šimkus.Tieši pirms gada V. Šimkus uzstājās vērienīgi restaurētā teātra nama atklāšanas koncertā.

Arī LNSO un tā diriģentam K. M. Šišonam šī nebija pirmā viesošanās “Jūras vārtos”, taču, kā savos ierakstos viesu grāmatā atzīst abi mūziķi, ar katru reizi atgriezties kļūst patīkamāk, jo nams pa šo laiku ir ticis pie jauna, lieliska koncertflīģeļa, kuru atzinīgi novērtējuši visi uz tā līdz šim muzicējušie mūziķi.

Turpinās darbs pie nama Lielās zāles akustikas pilnveidošanas un tehniskā aprīkojuma paplašināšanas. Publika palēnām, taču ar lielu atsaucību iemīļo akadēmiskās mūzikas koncertus Ventspilī, kas mūziķu vizītes pilsētā padara īpaši patīkamas gan viņiem pašiem, gan pilsētniekiem un pilsētas viesiem.

Lai arī “Jūras vārtu” pasākumu sezona tuvojas savam noslēgumam, ir skaidrs, ka rudenī viss atsāksies ar tikpat lielu vai pat lielāku sparu. Spēkā ir un būs šī gada laikā parakstītie nodoma protokoli un sadarbības līgumi, kas nozīmē, ka arī turpmāk Ventspilī regulāri viesosies lielākā daļa Latvijas profesionālo teātru, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Latvijas Nacionālā opera, valsts SIA “Latvijas koncerti” piedāvātie muzikālie projekti.

Arī jaunajā sezonā pilsētas pašvaldības piešķirtais finansējums ļaus minēto kolektīvo viesizrādes un koncertus apmeklēt par ievērojami zemākām cenām nekā tās, kas parasti spēkā ir šo kolektīvu mājvietās Rīgā un citviet Latvijā. Tāpat turpināsies darbs pie pašu veidotā kultūras piedāvājuma, populārās un eksperimentālās mūzikas priekšnesumiem, jaunā un mūsdienu teātra un dejas izrādēm, izstādēm, izrādēm bērniem un citu žanru pasākumiem.

Gada laikā notikušos 143 pasākumus teātra namā “Jūras vārti” apmeklējuši 44 654 cilvēki. Pret pēdējo skaitli attiecoties ar nelielu humoru, tas nozīmē, ka katrs ventspilnieks vismaz reizi viesojies Karlīnes ielā 40!

Saprotams, ka šī gada laikā vairāki unikālie un tikai Ventspilī notikušie pasākumi ir piesaistījuši arī apmeklētāju no reģiona, Rīgas un tālākām Latvijas vietām interesi. Darbs pie augstvērtīgu pasākumu norises t/n “Jūras vārti” turpināsies arī jaunajā sezonā un paredzams, ka gan vietējo iedzīvotāju, gan viesu no attālākām vietām interese apmeklēt kādu no tiem tikai pieaugs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: