Teātra nama Jūras vārti sezonas atklāšanas koncertā 22.septembrī plkst. 19:00 gaidāms Liepājas Simfoniskais orķestris un izcilā čelliste Marta Sudraba.

Koncerta soliste Marta Sudraba ir viena no izcilākajām latviešu čellistēm. Absolvējusi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, tālāko izglītību papildinājusi Londonas Gildhola mūzikas un drāmas skolā, Bāzeles un Vīnes mūzikas akadēmijās.

Muzicējusi pasaules slavenākajās koncertzālēs kopā ar tādiem vispāratzītiem orķestriem kā Izraēlas Filharmonijas, Berlīnes, Bāzeles, Milānas "La Scala", Kanasavas, Bernes un daudzi citi simfoniskie orķestri. Kā soliste Marta Sudraba uzstājusies kopā ar daudziem pasaulē ievērojamiem mūzikas pasaules pārstāvjiem (Gidons Krēmers, Oļegs Maizenbergs, Tomass Kvastofs, Džošua Bells, Nikolajs Znaiders, Baiba Skride, Monika Mančīni u.c.).

Pie diriģenta pults Liepājas Simfoniskā orķestra jaunās sezonas atklāšanas koncertā stāsies Atvars Lakstīgala, kas nupat apstiprināts arī orķestra mākslinieciskā vadītāja amatā.

Programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta uvertīra operai „Dons Žuans”, Antonina Dvoržāka koncerts čellam ar orķestri si minorā op.104 un Riharda Štrausa svīta no operas „Rožu kavalieris” op.59.

Šis būs pirmais koncerts, kurā uzstādīto akustisko vairogu dēļ Jūras vārtu zāle ieskanēsies pavisam jaunā kvalitātē.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: