Laiks nepielūdzami steidzas, gadalaikiem mainoties. Klāt rudens, vakari kļūst garāki, tumši ir rīti, kad jau jādodas ikdienas gaitās.

 Arī šogad Valsts policija atgādina kā pilsētu, tā lauku iedzīvotājiem par atstarojošu elementu nepieciešamību, lai mazinātu risku ceļu satiksmes dalībniekiem iekļūt satiksmes negadījumos.

Īpaši atstarotāju nepieciešamība ir apdzīvotās vietās, kur ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gados vecākiem cilvēkiem, arī lauku apvidos, kuri nereti neizprot atstarotāja lietošanas jēgu un nozīmi, kā arī to,  lai, ejot pa ceļu, gājēji pārvietojas pa pareizo ceļa pusi.

Atstarojoši elementi nepieciešami ne vien gājējiem, bet arī bērnu un invalīdu  ratiņiem, šoferiem, kuri kaut uz īsu mirkli kļūst par gājējiem, izkāpjot no sava spēkrata, un velosipēdistiem.

Kurzemes reģionā Talsu novadā  jau reģistrēts ceļu satiksmes negadījums, kad automašīna, izvairoties no sadursmes ar velosipēdistu, kurš vadīja velosipēdu tumšā diennakts laikā bez atstarotājiem, saslīdēja un iebrauca grāvī. Par laimi – šoreiz bojāta tikai automašīna.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: