“Jūras vārtos” savu vienīgo koncertu Baltijas valstīs 6.novembrī sniegs pazīstamais mūziķis Midžs Jūrs (Midge Ure).

Pazīstamo jaunā viļņa pārstāvju – grupas Ultravox – dibinātājs pēdējos gados pievērsies koncertēšanai vienatnē, sevis un kādreizējo grupu biedru sacerētās kompozīcijas izpildot akustiski. Mūziķa, Ivor Novello, Grammy, BASCAP un citu balvu, kā arī vairāku zelta un platīna disku ieguvēja Midža Jūra vārds komentārus neprasa arī plašā Latvijas mūzikas cienītāju lokā.

Līdz brīdim, kad arvien biežāk citēt sāka nu jau slaveno postmodernista Endija Vorhola (Andy Warhol) frāzi par “piecpadsmit minūtēm slavas”, panākumi mūzikā reti bija mērāmi laika periodos, kas ilgāki par pāris gadiem. Laikā, kad M. Jūra singls “If I was” sasniedza topu virsotnes 1985.gadā, mūziķis savā radošajā darbībā bija izdzīvojis vairākus “slavas mūžus” – bijis dalībnieks grupās Slik, The Rich Kids, Thin Lizzy, Visage, Ultravox un, protams, Band Aid.

Vēl nesen M. Jūrs kopā ar Bobu Geldofu bija vieni no Live 8 koncertu organizatoriem, lai vērstu t.s. “G8” valstu uzmanību uz nabadzību pasaulē. Pateicoties aktīvai labdarībai Midžs Jūris ticis iecelts par Britu impērijas ordeņa kavalieri, kā arī kļuvis par vairāku Skotijas universitāšu Goda doktoru. Viņš ir arī vispasaules organizācijas “Glābiet bērnus!” vēstnieks un joprojām regulāri iesaistās palīdzības sniegšanā dažādās pasaules valstīs, īpaši Āfrikā.

Lai arī 2009.gadā uz īsu brīdi atkal apvienojās Ultravox, lai dotos nelielā koncertturnejā, Midžs Jūrs pēdējos gadus pavada komponējot un uzstājoties vienatnē. Vaicāts par atkārtotu apvienošanos ar kādreizējiem biedriem Ultravox, lai sniegtu jaunus koncertus saviem ilggadējiem cienītājiem, M. Jūrs kādā no intervijām atbildējis, ka “necenšas ne atgūt savu jaunību, ne jau izkritušos matus”, tāpēc turpākie plāni viņam saistās ar solo darbību. Arī uzrunā saviem cienītājiem Latvijā Midžs sola, ka “Ventspilī tie būsim es, mana ģitāra un jūs, lai kopā labi pavadītu vakaru”.

Biļetes uz Ventspils teātra namā “Jūras vārti” gaidāmo Midža Jūra akustisko solo koncertu 6.novembrī šobrīd jau nopērkamas visās “Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās, to cenas – Ls 6.00 un 7.00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: