Turpinot izskatīt tā dēvēto Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietu, Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma no jauna uzlikt arestu vairākiem apsūdzētā Anrija Lemberga īpašumiem.

Apmierinot prokuratūras 13.augustā pieteikto lūgumu, tiesa lēma arestēt 15 Anrijam Lembergam piederošās AS "VB Holdings" akcijas 7500 latu vērtībā, SIA "Baltimar VT" kapitāldaļas 17 550 latu vērtībā, līdzekļus AS "Swedbank" norēķinu kontos, kā arī dividendes nepilnu 180 000 latu apmērā, kas apsūdzētajam pienākas no "VB Holdings" peļņas.

Kā ziņots, prokuratūra minētajiem Anrija Lemberga īpašumiem, izņemot "VB holdings" dividendes, arestu bija uzlikusi jau 2007.gadā, taču Rīgas apgabaltiesa šā gada 30.jūnijā apķīlājumu atcēla. Šodien, pēc prokuratūras 13.augustā pieteiktā lūguma, arests tai pašai mantai tika uzlikts no jauna, papildus apķīlājot arī dividendes, kas apsūdzētajam pienākas no "VB Holdings" peļņas.

Arests Anrija Lemberga īpašumiem tika uzlikts, lai nodrošinātu mantas konfiskāciju notiesājoša sprieduma gadījumā. Šo lēmumu varēs pārsūdzēt tikai kopā ar galīgā nolēmuma apstrīdēšanu.

Apgabaltiesa šodien nolasīja lēmumus arī attiecībā uz diviem citiem iepriekš pieteiktiem lūgumiem - par papildu drošības līdzekļa piemērošanu apsūdzētajam Ansim Sormulim un par nodarbošanās aizlieguma atcelšanu Aivaram Lembergam.

13.augustā valsts apsūdzības uzturētāji bija lūguši piemērot Ansim Sormulim papildu drošības līdzekli - nodošanu policijas uzraudzībā, lai atturētu viņu no pretdarbošanās kriminālprocesa mērķu sasniegšanai. Tādā gadījumā Sormulis, piemēram, nedrīkstētu mainīt savu dzīvesvietu un atrasties ārpus mājas nakts laikā, turklāt reizi nedēļā viņam būtu jāierodas vietējā policijas iecirknī. Tiesa šo lūgumu noraidīja, papildu drošības līdzekli Sormulim nepiemērojot.

Savukārt Aivars Lembergs 19.augustā bija pieteicis lūgumu atcelt viņam 2008.gada 22.februārī piemēroto aizliegumu pildīt Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumus un Ventspils brīvostas pārvaldes priekšsēdētāja pienākumus. Lembergs uzskatīja, ka, pildot šo amatu pienākumus, viņš nekādā veidā nevarētu pretdarboties kriminālprocesa mērķu sasniegšanai. Prokuratūra gan domāja citādi. Tiesa Aivara Lemberga lūgumu noraidīja.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: