Jaunā Ventspils dziedātāja Ieva Bernšteine gatavojas braucienam uz Maskavu, kur viņa pārstāvēs Latviju Karaoke pasaules čempionātā (Karaoke World Championship).

 Uz Maskavu Ieva dosies 21. septembrī, tagad notiek sagatavošanas darbi. Ievai bija jāizvēlas piecas dziesmas. Gatavošanās notiekot ļoti nopietni, Rīgā viņai palīdzot gan vokālie un kustību pedagogi. Vēl gaidāms veikalu apmeklējums stilistes pavadībā, kura palīdzēs Ievai izvēlēties katrai dziesmai atbilstošu tērpu. «Stiliste teica, ka man viņai būs jānodzied dziesmas, un tad mēs kāpsim mašīnā un dosimies uz veikaliem,» stāsta Ieva.

Jaunās dziedātājas repertuārā būšot dažādas dziesmas: gan kantrī stilā, gan no Tinas Tērneres repertuāra, gan Kazahstānas grupas A Studio dziesma krievu valodā – Uļetaju u.c.

Karaoke konkursā Ieva iesaistījusies draugu mudināta, jo no sākuma šķitis, ka tas nav nekas nopietns – karaoke ballītēs bieži vien šķībi dzied iereibuši cilvēki. Taču pēc piedalīšanās vairākās konkursa atlases kārtās, kas notika gan Ventspilī, gan Rīgā, Ieva sapratusi, ka līmenis un prasības ir augstas.

Latvijas atlases uzvarētāju – Ievas un kora Kamēr... dalībnieka Naura Rolava – dalībai pasaules čempionātā atrasti arī sponsoru līdzekļi, tāpēc jauniešiem pašiem nav ne par ko jāmaksā. «Par mani arī Rīgā rūpējas, atbrauc ar mašīnu pakaļ, izmaksā pusdienas, jūtos novērtēta,» stāsta Ieva.

Starptautiskais fināls Maskavā norisināsies no 22. līdz 25. septembrim un tajā piedalīsies pārstāvji no 40 pasaules valstīm, arī tur paredzētas vairākas atlases kārtās, atsevišķi tiks vērtēts vīriešu un sieviešu sniegums.

Krievija konkursa organizēšanai pieejot ļoti nopietni. «Kad internetā paskatījos vietu, kur man būs jādzied, sapratu, ka tā ir apmēram tāda, kā Arēna Rīga. Saķēru rokas un domāju: Ārprāts! Viena ieejas biļete maksā apmēram 18 latus. Tas būs grandiozi, ar mēģinājumiem, gaismām, šovu,» stāsta Ieva. No Maskavas saņemta arī vēstule, kurā prasīts, kādus gaismu efektus, kādus mikrofonus Ievai vajadzēs.

Priekšnesumus vērtēs, nevis Krievijas, bet starptautiska žūrija. «Notikums ir liels, Krievija ir Krievija, un es darīšu visu, kas manos spēkos,» saka Ieva.

«Ir ļoti labi, ka Ievas balsi dzirdēs Maskavā, tas ir ceļš uz lielāku atpazīstamību,» atzīst Minjona Rebhūna, kuras vadīto vokālo studiju Jaunrades namā, Ieva apmeklē kopš 9. klases. Jaunā vokāliste mācās arī džeza un estrādes dziedāšanu 4. kursā Ventspils Mūzikas vidusskolā. Ieva pieļauj, ka pēc skolas beigšanas varētu savas vokālās prasmes papildināt ārzemēs.

Video: Viena no dziesmām, ko Ieva dziedās Maskavā, būs Aleluja no Aleksandras Bērkas (Alexandra Burke) repertuāra.

Foto no Ievas Bernšteines albuma

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: