Šā gada astoņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pieaudzis to patērētāju skaits, kuri nav pilnībā norēķinājušies par apkuri.

Ja pirms gada par visiem astoņiem mēnešiem bija norēķinājušies 89% uzņēmuma klientu, tad šogad godprātīgo maksātāju īpatsvars samazinājies līdz 86%. Juridisko personu vidū nemaksātāju īpatsvars nav mainījies, bet lielākas problēmas norēķināties par apkuri ir tieši iedzīvotājiem, skaidroja pašvaldības SIA "Ventspils siltums" valdes priekšsēdētāja Vita Maula.

Kopējo parāda summu gan Maula atturējās nosaukt, jo tā esot operatīvā informācija - oficiālie dati par siltuma parādiem tiek apkopoti katra ceturkšņa beigās.

Līdz šī gada beigām apkures tarifs Ventspilī saglabāsies nemainīgs - 38,07 lati par megavatstundu (Ls/MWh), neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), informēja Maula. Pašlaik uzņēmums strādā pie tarifa aprēķina 2011.gadam, taču Maula atturējās prognozēt, kāda nākamgad Ventspilī varētu būt maksa par siltumu.

Tarifs lielā mērā būs atkarīgs no tā, par kādu summu uzņēmums iepirks mazutu. "Līgums par kurināmā iegādi jau ir noslēgts, un mēs gaidām piemērotāko brīdi, lai varētu iepirkt mazutu par izdevīgāku cenu. Ceram, ka tā nokritīsies," skaidroja Maula, piebilstot, ka pašlaik mazuta cena ir būtiski augstāka, nekā tā bija iestrādāta pašreizējā siltuma tarifa aprēķinā.

"Ventspils siltums" apkurei izmanto mazutu, akmeņogles un šķeldu.

Kā viena no siltuma izmaksu samazināšanas iespējām Ventspilī tiek izskatīta pāreja no mazuta uz biomasu. Šim nolūkam konkursa kārtībā ir pieaicināta konsultāciju kompānija SIA "Strasa konsultanti", kas meklēs labāko tehnisko risinājumu, kā abas katlumājas piemērot kurināšanai ar biomasu, pilnībā atsakoties no mazuta.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: