9. jūlijā plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā uz koncertu aicina jauktais koris "Vox Jubilans" no Rosendāles (Nīderlande).

Rosendāle atrodas Brabantes provincē. Tajā dzīvo ap 77 tūkstoši iedzīvotāju. Pašvaldības paspārnē darbojas 23 kori, tai skaitā arī “Vox Jubilans”, kurš muzicē vairāk kā 30 gadus. Ik gadu koris sagatavo 4-5 koncertprogrammas, uzstājoties gan savā pilsētā, gan ārpus tās.”Vox Jubilans” vairākkārt uzstājies Beļğijas kora festivālos. Koris muzicē kopā ar ansambļiem, instrumentālistiem, solistiem un dejotājiem.


Kora mākslinieciskā vadītāja un diriğente ir Ventspils Mūzikas koledžas absolvente Gunita Kronberga, kas studējusi kora diriğēšanu Roterdamas konservatorijā. Pēc studijām Gunita strādājusi par mūzikas skolotāju Rīgā un Kuldīgā. Kopš 2010. gada Gunita ar ğimeni dzīvo Nīderlandē, vada septiņus dažāda tipa korus, arī Hāgas latviešu kori “Ziemeļjūra”, kurš šogad piedalās Latvijas XXV Dziesmu svētkos.


Koncertmeistare Imelda Hack-Brugmans absolvējusi Roterdamas konservatoriju. Strādā par klavierspēles pedagogu un koncertmeistari koriem, ansambļiem un solistiem. Imelda piedalījusies dažādos mūzikas projektos - no baznīcas mūzikas līdz muzikāliem teātru uzvedumiem. Par ilggadēju muzikālo ieguldījumu pilsētas kultūras attīstībā viņa šogad saņēmusi pašvaldības goda piespraudi “Roosenspeld”.


Koncertā Pārventas bibliotēkā piedalīsies arī latviešu soliste Inguna Švāne. Pēc Ventspils Mūzikas vidusskolas klavieru klases beigšanas, Inguna absolvējusi Jāzepa Vītola. Latvijas Mūzikas akadēmijas Bruno Egles vokālo klasi. Piedalījusies operstudijas “Figaro” operu iestudējumos.Vokālās prasmes papildinājusi vairākās, tostarp arī Ventspils meistarklasēs, koncertējusi Latvijas koncertzālēs un baznīcās, dziedājusi arī Spānijā un Austrijā. Inguna Švāne koncertējusi kopā ar solistiem no Krievijas, Lietuvas, ASV, uzstājusies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kā aktrise piedalījusies J. Liepiņa muzikālajās izrādēs. Inguna pasniedz dziedāšanu klasiskajā, džeza un estrādes mūzikas stilos Mūzikas vakara skolā “Rīdze”.


Otrdienas vakara koncertā skanēs V. A. Mocarta, H. Nīberga, F. Mendelszona, R. Genē, K. Dženkinsa kora darbi, G. Forē, Dž Pučini, F. Lehāra, V. Herberta dziesmas un ārijas, tautasdziesmu apdares.


Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: