No 9. jūlija plkst. 7.00 līdz 10. jūlijam plkst. 22.00 Ventas labā krasta (Pārventas) klientiem būs pārtraukta karstā ūdens piegāde.

Šajā laikā katlumājā Talsu ielā 69 rekonstrukcijas projekta ietvaros notiks katlumājas strāvas sadales apakšstacijas pārslēgšana un ogļu katla, ar kuru pašreiz tiek nodrošināta siltumenerģijas ražošana, izdedžu transportiera remonts.

 

Katlu mājā Talsu ielā 69 notiek vērienīgi rekonstrukcijas darbi – tiek uzstādīti divi jauni šķeldas katli, kas nākotnē nodrošinās lētāku siltumenerģijas ražošanu Ventspilī. Darbus plānots paveikt 2014. gada janvārī. Rekonstrukcija katlu mājā Talsu ielā 69 ir otrais posms projektā, kas paredz Ventspilī kā kurināmo izmantot šķeldu. Pavisam projektam ar Ventspils pilsētas domes atbalstu tika piesaistīti 6 milj. eiro no Kohēzijas fonda.

 

Projekta pirmajā posmā tika veikta katlumājas rekonstrukcija Brīvības ielā 38, kur divi jaunie katli kopš februāra jau strādā. Jauno katlu pirmie darbības mēneši parādīja, ka cerētā ekonomija iegūta. PSIA „Ventspils siltums” 27. maijā iesniedza Sabiedrisko pakalpojumu regulatoram jaunu siltumenerģijas tarifa projektu, kas paredz apkures tarifa samazinājumu līdz 42 latiem par MWh, neskaitot PVN, kas ir par 5,4% mazāk nekā spēkā esošais.

 

Pēc rekonstrukcijas pabeigšanas katlumājā Talsu ielā 69 plānots izskatīt iespēju tarifu vēlreiz pazemināt.

 

Pārventā šovasar notiek arī siltumtrašu rekonstrukcijas darbi, kam no Kohēzijas fonda piesaistīts vairāk kā miljons eiro. Patiecoties tam PSIA „Ventspils siltums” šovasar varēs Pārventā izbūvēt jaunas siltumtrases 2 km garumā un līdz maksimāli iespējamam samazinātu zudumus siltumtrasēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: