Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Remontē skolas un bērnudārzus

Aktīva būvnieku un strādnieku rosība šovasar notiek arī novada izglītības iestādēs. Zūru pamatskolā ģeogrāfijas kabinetu atjauno skolas remontstrādnieks Ivo Gelzis.

Satrauc iznīcinātāju zemie lidojumi

Šovasar virs Ventspils regulāri lidinās iznīcinātāji, ar savu zemo lidojumu un skaļo dārdoņu pārsteidzot iedzīvotājus. Tie esot patrulētāji no Francijas.

2.lpp. Viedoklis: «Kāpēc nepabrīdināt?», portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Īstu komentāru vētru forumos un sociālajos medijos izsauca divu iznīcinātāju palidināšanās virs vakarīgās Ventspils. Izrādījās, mūsu mierīgajās debesīs patrulēdami, treniņlidojumus veikuši franču Mirage piloti. Var jau būt, ka ventspilnieki šos lidojumus tiešām uztvertu kā mirāžu, ja vien ne tā trakā skaņa.»

3.lpp.

Terminālis sāk risināt smaku problēmu

«Ventspils nafta» termināls beidzot spēris pirmo soli ceļā uz tvaiku savākšanas iekārtu uzstādīšanu. Dome saņēmusi vēstuli, kas apliecina oficiālu saraksti starp «Ventspils nafta» terminālu un uzņēmumu Ventbunkers, lai vienotos par iekārtu uzstādīšanas vietu.

Jauns skatījums uz pilsētu

«Fotokonkursu rīkojam tādēļ, lai varētu piedalīties arī jaunie fotogrāfi, jo bieži vien amatieri iesniedz bildītes, kas ir ļoti labas,» – tā par Tūrisma informācijas centra vakar izsludināto konkursu stāsta centra vadītāja Una Libkovska.

4.lpp. Novadā. Būs par dažiem stūrīšiem skaistāk

Biedrības Seši krasti administrētajā Zivsaimniecības fonda projektu konkursā pieteiktas dažādas nevalstisko organizāciju un pašvaldības ieceres. Par tām stāsta biedrības koordinatore Evita Roģe.

5.lpp. Intervija. Ar katru suni var sarunāt

Vasaras karstumā suņiem noteikti gribētos nomest savus kažociņus un uzvilkt ko plānāku. Taču arī ikdienā tiem nepieciešama apmatojuma regulāra kopšana, bet daudzām šķirnēm – arī frizēšana. Rudīte Turka no Ventspils Dzīvnieku audzētāju biedrības labprāt to dara – palīdzot kolēģiem sakopt savus četrkājainos mīluļus izstādēm un arī ikdienas gaitām. Galvenais – lai suņi justos ērti, būtu priecīgi un apmierināti.

6.lpp. Sports. Var trenēties čempiona uzraudzībā

Ventspils Basketbola halles atlētikas zāles apmeklētāji šovasar varēs trenēties pasaules čempiona bodibildingā Roberta Fišera uzraudzībā, saņemot arī individuālas konsultācijas.

Trīs BMX sacīkstes Valmierā

Atpūtas kompleksā Avoti, kas atrodas netālu no Valmieras, norisinājās trīs vērienīgas BMX sacensības – Grand Prix Latvia pirmais posms, Burtnieku novada BMX kausa izcīņa un sacīkstes BMX Open –, kurās piedalījās arī 30 sporta skolas Spars braucēju.

Vieglatlētiem panākumi Latvijā un ārzemēs

Mūsu pilsētas un novada vieglatlēti ar atzīstamiem rezultātiem startējuši Latvijas A vecuma grupas čempionātā vieglatlētikā un izcīnījuši astoņas godalgas. Savukārt Lauma Grīva izcīnījusi uzvaru Francijā, bet Normunds Pūpols – otro vietu Igaunijā.

 

7.lpp. Pašvaldība informē.

Iz pagājības.

Pirms 85 gadiem

1928. gads. Silto jūras vannu iestāde mūsu jūrmalā vēl arvien slēgta, jo pastāvīgas vētras dēļ līdz šim nav bijis iespējams nostiprināt ūdenspievadu caurules.

Fotofakts. 100 vienā

Cik nav dzirdēts par cilvēku sūdzībām, ka pastkaste tā piebāzta ar dažādām reklāmām, ka nekam citam faktiski neatliek vietas. Kādai ventspilniecei šajā sakarībā īpaši paveicies – viņai vienlaicīgi piegādāts 100 identisku reklāmas lapiņu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: