Šogad jūlija pirmajā dekādē Latvijā varēja baudīt siltu un saulainu laiku, līdz ar to mēneša pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra bija 1,4 grādus augstāka par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Jūlija sākumā vissiltākās dienas bija 4. un 5. jūlijs, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra bija četrus grādus virs normas, dienā visā iekšzemes teritorijā pakāpjoties līdz plus 25, plus 30 grādiem, bet 5. jūlijā Latgalē - līdz plus 31 grādam. 4. jūlijā vienā, bet 5. jūlijā septiņās novērojumu stacijās tika uzstādīti jauni konkrētās dienas konkrētajā vietā maksimālo gaisa temperatūru rekordi.

Dekādes visvēsākā diennakts bija 1. jūlijs, tad dienā temperatūras stabiņš visā Latvijā sasniedza plus 17, plus 20 grādus.

Savukārt dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija 28% no normas. Teritoriāli visvairāk nokrišņu bija Kurzemes Baltijas jūras piekrastē - 60% līdz 98% no normas, bet vismazāk nokrišņu bija Latvijas dienvidaustrumu rajonos - līdz 6% no normas.

Sastopoties temperatūras un mitruma ziņā atšķirīgām gaisa masām, lokāli stipras lietusgāzes vietām bija 5. jūlijā.

Vēja ātrums kopumā dekādē bija zemāks par normu, brāzmās maksimālo ātrumu - 14 metrus sekundē - sasniedzot 8. jūlijā Ventspilī.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: