Trešdien plkst. 13.00 Galvenajā bibliotēkā, turpinot kinolektorija "Viņpus kameras" nodarbības, dokumentālā filma "Jaguāra kakts".

   

Filma "Jaguāra kakts" tapusi, filmējot Brazīlijas latviešu misiju Bolīvijas pierobežā Rinkonā (Rincon del Tigre), kas tulkojumā nozīmē Jaguāra kakts.

Pirms 120 gadiem uz Brazīliju devās pirmā Latvijas izceļotāju grupa, nodibināja tur latviešu koloniju un sāka rūpēties ne tikai par pašu izdzīvošanu, bet arī par gara gaismu citiem džungļu iemītniekiem.

1946. gadā vairāki latviešu baptistu misionāri ieradās Rinkonā un dibināja evaņģēlisko misiju, lai sludinātu Dieva vārdu ajūriešu indiāņiem. Pēc sešdesmit gadiem pašaizliedzīga darba neatsaucīgā un brīžiem pat naidīgā vidē rezultāts ir apšaubāms – Rinkonā gan ir izveidota otra labākā skola Bolīvijā, tomēr indiāņu dzīve nav radikāli mainījusies uz labo pusi.

Pieraduši dzīvot zem latviešu misionāru gādīgā spārna, viņi vairs nevar atgriezties pie savas primitīvās eksistences džungļos, tomēr nav arī spējīgi uzsākt neatkarīgu un mērķtiecīgu dzīvi.

Filmas režisors un scenārija autors Andis Mizišs to veidojis kopā ar operatoriem Māri Maskalānu un Uldi Cekuli. Pēc filmas noskatīšanās – tikšanās ar operatoru, režisoru, producentu Uldi Cekulu. Kinolektoriju vada kino eksperte Ieva Pitruka. Ieeja uz pasākumu – bez maksas. Pasākumu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: