17. martā Piejūras Brīvdabas muzejā notika tradicionālā Masļeņicas svinēšana ar dziesmām, dejām un jokiem.

Apskati foto!

 

Svētku apmeklētājus gaidīja tikšanās ar viesiem no Liepājas – tautas dziesmu ansambli “Voļņica”, kā arī ar Ventspils kolektīviem: “Zdravica”, “Mrija”, “Žuravinka”, “Laipa”, “Kandla” un solistiem V. Zagoruļko, J. Novikovu, A. Zraičenko, V. Čuvizovu, A. Mirvi, E. Vasevu, T. Saksagansku, pilsētas bērnudārzu un skolu bērnu ansambļiem “Zvaigznīte”, “Pasaka”, 3. vidusskolas 2. klases ansambli.

 

Programmas vadītāji iepriecināja skatītājus ar jautriem jokiem un reprīzēm. Dziesmas, dejas, spēles, konkursi, sporta kluba „Ventspils atlants” spēkavīru zīmīgā uzstāšanās un E.Smirnovas aerobikas kluba studija, tautas izklaide „Siena uz sienas”, konkurss „Ventspilskaja častuška” – lūk, nepilns izklaižu pārskats, kas izklaidēja pasākuma apmeklētājus.

 

Apmeklētāji varēja kļūt arī par tradicionālās masļeņicas izbāzeņa sadedzināšanas lieciniekiem, bet uzreiz pēc tam piedalīties svētku loterijā.

 

Izstaigājot spēles laukumus, pasākuma apmeklētāji varēja piedalīties dažādās sacīkstēs un atrakcijās kopā ar teātra studiju „Mēs”, pārbaudīt izturību spēkavīru un šāvēju sporta laukumos ar klubiem „Ventspils atlants” un „Odisejs”.

 

Šogad muzeja teritorijā tika organizētas nacionālās sētas (krievu, baltkrievu, ukraiņu), kurās svētku viesi varēja klausīties tautas dziesmas un spēlēt jautras spēles.

 

Pasākumu organizēja Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācija un Piejūras brīvdabas muzejs, Ventspils pilsētas domes konsultatīvā padome nepilsoņu un mazākumtautību jautājumos ar Ventspils pilsētas domes finanšu atbalstu. Informatīvais atbalsts: „Kurzemes televīzija” un „Ventas Balss”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: