Baltijas Basketbola līgas pusfinālu ar zaudējumu sākuši BK "Ventspils" basketbolisti, Tallinā vietējai "Kalev/Cramo" piekāpjoties 61:64, un, gluži tāpat, kā ceturtdaļfinālā, pirms atbildes spēles savā laukumā iedzīvojoties trīs punktu deficītā.

Jau no spēles sākuma ventspilnieki izvirzījās vadībā un pakāpeniski sāka palielināt savu pārsvaru. Viesu uzbrukumā dominēja dažādība, punktus gūstot gan no groza apakšas, gan ar metieniem no distances, kamēr Tallinas klubs vairāk paļāvās uz basketbolistu individuālo meistarību, ar ko nereti bija par maz. Ceturtdaļas vidū Kempbels iemeta savu otro tālmetienu un panāca +7 (14:7), drīz vien iemetot arī trešo. Timma divas ar pusi minūtes līdz ceturtdaļas beigām panāca +10 (22:12), tomēr mājinieki, lielākoties pateicoties Armanda Šķēles aktivitātēm, spēja pietuvoties līdz -5 (19:24).

Otro ceturtdaļu nedaudz veiksmīgāk iesāka mājinieki, spējot noturēt aizsardzību, tomēr ātri vien Ventspils atguva spēles pavedienu. Lai gan neviena no komandām nespīdēja ar izcilu rezultativitāti, tomēr ventspilnieki prata palielināt pārsvaru līdz pat divciparu skaitlim - pēc Simsa soda metieniem +12 Ventspilij četras minūtes līdz puslaika beigām. Pārtraukumam tuvojoties, viesu uzbrukumi apsīka, turpretī mājinieki aizvien vairāk sāka spēlēt izteiktāku komandas basketbolu, kas arī deva jūtamu rezultātu. Mājienieki veica 15 punktu izrāvienu un līdz ar pirmā puslaika beigām vadību Tallinas klubam ieguva Kīts Makleods.

Visa trešā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, punktu starpībai svārstoties no viena līdz pieciem punktiem. Komandas apmainījās gan iespaidīgiem uzbrukumiem, gan labu aizsardzības spēli. Ventspilnieki ceturtdaļas sākumā vairāk koncentrējās uz garajiem spēlētājiem, uzbrukumā izceļoties Meieram un Bērziņam, bet ceturkšņa noslēgumā iniciatīvu uzņēmās Simss un Kempbels. Pirms ceturtās ceturtdaļas, pateicoties Kempbela precīzajam tālmetienam, mājinieki bija vadībā ar tikai +2 (52:50).

Izšķirošo ceturksni abas komandas iesāka ar divu minūšu klusumu, negūstot ne punkta. Pēc Timmas un Dorbeka precīzajiem metieniem mājinieki ieguva četru punktu vadību, bet turpinājumā fināla tīkotājiem atkārtoti radās grūtības noslēgt uzbrukumu ar grozu gūšanu. Minūti līdz ceturtdaļas beigām Vairogs aizmeta garām gandrīz brīvu tālmetienu pie -5, pie šodienas mača ritējuma ventspilniekiem neatstājot daudz izredžu uz uzvaru. Atlikušajā laikā viesi nespēja būtiski mainīt mača iznākumu, Tallinas "Kalev/Cramo" izcīnot uzvaru ar 64:61.

Atbildes spēle notiks 21.martā Ventspilī. Lai iekļūtu BBL finālā, Latvijas komandai ceturtdienas mačā būs nepieciešama uzvara ar vismaz četru punktu pārsvaru.

"Kalev/Cramo" – BK "Ventspils" 64:61 (19:24, 18:10, 15:16, 12:11)

Ventspils: Kempbels 18 (6ab), Simss 10, Timma 8, Bērziņš 8, Meiers 8, Zaķis 5 (6ab), Vairogs 4, Lejasmeiers, Laksa.

bkventspils.lv

Foto: delfi.ee

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: