Pie septītā panākuma Baltijas Basketbola līgā tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos prata atspēlēt 16 punktu deficītu un ar 71:65 pieveikt "Siauliai" komandu.

Mačs sākās daudz kļūdām un neprecīziem metieniem, bet nedaudz veiksmīgi šādā ritmā bija mājinieki, pēc Sauļus Kuzminska metiena panākot 6:2. Diemžēl arī ceturtdaļas turpinājumā atrast veidu, kā pašiem regulāri tikt pie punktiem un neļaut to darīt viesiem, ventspilniekiem nesanāca. Mērķi sasniedza vien četri no 15 metieniem, turklāt komanda arī pieļāva piecas kļūdas, un pēc desmit spēles minūtēm BK "Ventspils" bija iedzinējos 8:22.

Otrās ceturtdaļas sākumā krietni uzlabot spēli viesiem joprojām neizdevās – labas epizodes mijās ar neveiksmēm, tāpēc ne tikai neizdevās samazināt savus mīnusus, bet tie arī pieauga. Ceturtdaļas vidū tablo jau vēstīja 31:15 mājinieku labā. Tiesa, minūti vēlāk "Siauliai" treneri sauca savu komandu uz minūtes apspriedi, jo ventspilniekiem īsā laikā bija izdevies atspēlēt četrus punktus. Sāncenšiem problēmas sagadāja ventspilnieku zonas aizsardzība, un arī pusotru minūti līdz puslaika beigām mājiniekiem vajadzēja parunāt – Ronalds Zaķis iebakstīja bumbu grozā pēc nesekmīga Folarina Kembela metiena, samazinot laukuma saimnieku pārsvaru līdz desmit punktiem 34:24.

Desmit punktus vadībā "Siauliai" bija arī pēc pirmā puslaika (36:26), taču pēdējās piecas tā minūtes bija parādījuši, ka BK "Ventspils" ir pa spēkam lauzt šo maču – bija izdevies samazināt kļūda skaitu un likt kļūdīties jau mājiniekiem, uzlabot metienu precizitāti un uzvarēt cīņā pie groziem. Lai pārņemtu vadību, ar to vēl nepietika, taču skats uz dzīvi jau bija krietni cerīgāks, nekā otrās ceturtdaļas vidū.

Diemžēl uzsākt otro puslaiku tādā pašā ritmā, kā noslēdza pirmo, BK "Ventspils" nesanāca. Viss gan sākās ar Sanda Valtera tālmetienu, taču tad sekoja kļūdas, neprecīzi metieni (Mārtiņš Meiers nopelnīja 4.piezīmi), un mājinieki atkal attālinājās. Tomēr Roberta Štelmahera padotie rokas nenolaida, turpinot pacietīgi deldēt savus mīnusus. Ceturtdaļas vidū jau bija iespējams tikt sešu punktu attālumā, taču neiebira pāris metienu, un atkal jau komandas šķīra desmit punkti. Tomēr ceturtdaļas beigas atkal piederēja BK "Ventspils", lai gan par gluži veiksmīgām tās nosaukt nevarēja – trīs metieni no tuvas distances pēdējās sekundēs, taču bumba grozā nekrita (49:42 "Siauliai" labā).

Izšķirošās ceturtdaļas sākumā no tālās distances trāpīja Laksa un Bērziņš, pietuvinot viesus viena punkta attālumā, taču priekšā tikt atkal neizdevās - sešas minūtes līdz puslaika beigām Papa Dia panāca 58:52 un Štelmahers pieprasīja minūtes pārtraukumu. Tas tiešām deva labumu, un divas minūtes vēlāk Simss ar soda metieniem pirmo reizi priekšā izvirzīja viesus 59:58.

Aukstasinīgāk un precīzāk mača izskaņā nospēlēja BK "Ventspils" basketbolisti. 78 sekundes līdz spēles beigām Jānis Timma realizēja trīspunktu gājienu, bet mājinieki atbildēja ar nesekmīgu uzbrukumu, turklāt vēl pēc brīža zem sava groza izpelnījās nesportisku piezīmi. Bērziņš realizēja abus soda metienus, faktiski pieliekot punktu laukuma saimnieku cerībām – 71:65.

Siauliai – BK Ventspils 65:71 (22:8, 14:18, 13:16, 16:29)
Ventspils: Bērziņš 13 (10ab), Simss 13, Valters 10, Kempbels 9 (8ab, 5rp), Timma 8 (7ab), Laksa 8, Meiers 4, Lejasmeiers 4, Zakis 2

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: