Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) 1. novembrī uzsāka projektu iesniegumu pieņemšanu aktivitātē "Atbalsts darbavietu radīšanai".

Programmas mērķis ir veicināt jaunu darba vietu izveidi. Sasniedzamais uzraudzības rādītājs ir izveidotas 250 jaunas darba vietas.

 

Uz atbalstu var pretendēt Latvijā reģistrēti komersanti, kuri rada vismaz 50 jaunas darba vietas un kuri investē ne mazāk kā 3.5 milj. LVL vai kuru saistīto personu grupas kopējā bilances vērtība ir vismaz 250 milj. LVL un kuri investē ne mazāk kā 1 tūkst. LVL par katru jaunizveidoto darba vietu.

 

Programmas atbalstāmās izmaksas:

  • jaunizveidoto darba vietu darbinieku neto darba samaksas izmaksas – maksimālais atbalsta finansējums ne vairāk kā 500 LVL par katru jaunizveidoto darba vietu mēnesī par periodu, kas nepārsniedz 24 mēnešus no attiecīgās jaunās darba vietas izveides brīža;

  • jaunizveidoto darba vietu darbinieku apmācību izmaksas – maksimālais atbalsta finansējums ne vairāk kā 500 LVL par katru jaunizveidoto darba vietu speciālās mācības un/vai vispārējās mācības;

  • pievienotās vērtības nodoklis par jaunizveidoto darba vietu darbinieku speciālām un vispārējām apmācībām, ja projekta iesniedzējs to nevar atgūt atbilstoši normatīvajiem aktiem nodokļu politikas jomā.

 

Kopējais aktivitātē pieejamais Eiropas Sociālā fonda finansējums ir 3 milj. LVL, bet maksimālais atbalsta finansējums ir 12 tūkst. LVL par katru jaunizveidoto darbavietu, bet nepārsniedzot 1.5 milj. LVL vienam projektam.

 

Maksimāli pieļaujamā finansējuma intensitāte:

50% – jaunizveidoto darba vietu darbinieku neto darba samaksas un jaunizveidoto darba vietu darbinieku vispārējo apmācību izmaksām,

25% – jaunizveidoto darba vietu darbinieku speciālo apmācību izmaksām.

 

LIAA iesniegumus pieņems līdz 2013. gada 28. martam, ieskaitot.

 

Papildus informāciju par programmu "Atbalsts darba vietu radīšanai”, t.sk. par atbalstāmajām nozarēm, vērtēšanas kritērijiem un atbalstāmās darbības izmaksām var iegūt LIAA mājas lapā: http://www.liaa.gov.lv/lv/es-fondi/pienem/atbalsts-darba-vietu-radisanai/aktivitates-apraksts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: