Šoreiz lekcija, kas veltīta Ventspils fotodarbnīcu un līdz ar to – fotogrāfijas vēsturei, notiks otrdien Amatu mājā plkst. 17.30.

 Lekciju lasīs Ventspils muzeja Vēstures nodaļas vadītāja Stella Lindenberga draudzīgajā fotogrāfu Jura Presņikova un Andra Rebhūna klātbūtnē, izmantojot kā uzskates līdzekļus arī fotosalona ekspozīciju.

2009.gada nogalē Ventspils muzejā bija skatāma apjomīga izstāde Sveiciens no Ventspils . Fotogrāfija Ventspilī no 19.gs. vidus līdz 1945.gadam. Izstādē tika eksponēti vairāk nekā 200 fotogrāfiju oriģināli, kas tika izvietoti laika secībā un, ievērojot piederības principu darbnīcām.

Tā laika Ventspils var lepoties ar pazīstamu fotogrāfu klātbūtni. Šeit savu pirmo fotosalonu 1910.gadā atvēra Vilis Rīdzenieks (līdz 1921.g. Aleksandrs Mednis), pie kura savulaik mācījies arī samtaino latviešu inteliģences portretu autors Kārlis Bauls.

Veicot materiālu sagatavošanu izstādei un to atlasi, vēsturniekiem radās pamats iegūto informāciju apkopot un sistematizēt, tādējādi arī nonākot pie secinājumiem, kas arī tiks prezentēti šovasar pēdējā Vēstures otrdienu lekcijā Fotodarbnīcas Ventspilī 19.gs. beigas- 1945.g.

Bet nevajadzētu saskumt tiem, kas šīs lekcijas par Ventspils vēsturi atklājuši pēdējā brīdī, jo arī rudenī un ziemā Ventspils muzeja vēsturnieki sadarbībā ar muzeja pedagogu Ilvu Buntiku sola sagatavot jaunu lekciju ciklu, kurā joprojām tiks piedāvāts iepazīt Ventspils vēsturē pazīstamo, bet nezināmo.

Arī uz šo vēstures otrdienu ieeja ir ar vasaras abonementiem, kurus var iegādāties pirms lekcijas vai arī ar muzeja ieejas biļetēm - Amatu mājā – Ls 0,30; Ls 0,60.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: