11. septembrī plkst. 18.00 teātra namā „Jūras vārti” tika atklāta Laimdotas Junkaras izstāde.

Laimdotas Junkaras izstādei „Jūras vārtos” dots nosaukums „Visādi meži”. Autore bieži strādā plenērā mežā un dārzā, bet iztēles darbi top darbnīcā. Lielie Kurzemes meži, cirsmas un kailcirtes, malkas grozi. Dāliju, lupīnu un ceriņu mežu redzējumi. Pārdomu un atmiņu meži, Jāņu buķetes dzīles, maldīšanās starp sīpoliem pīnē. Neatceļama vajadzība gleznot. Izstāde nedaudz tiek veltīta aizvadītajai jubilejai, kā neliels parāds skatītājam.

 

Laimdota Junkara dzimusi 1951. gadā Rīgā. Latvijas Mākslas akadēmiju beigusi 1979. gadā. Mākslas maģistre. No 1979. gada dzīvo Ugālē. Latvijas Mākslinieku savienības biedre (1986). Daudzus gadus mācījusi kultūras vēsturi Ugāles vidusskolā. Pašlaik māca gleznošanu Ugāles mūzikas un mākslas skolā. Vairākus gadus vada Ugāles mākslas studiju pieaugušajiem un vada plenērus.

 

Aktīva izstāžu darbība novadā un pilsētā. Liels izstāžu skaits Ugālē, Puzē, Usmā, Popē, Zlēkas un citur novadā. Ventspilī: sarīkotas vairākas personālizstādes Vēstures muzejā, Livonijas ordeņa pilī, Piejūras brīvdabas muzejā, H. Dorbes muzejā, vairakkārt bibliotēkā, Pārventas bibliotēkā un citur. Pēdējā lielākā izstāde „Pagleznojumi” Amatu mājā (2009).

 

Vairākas personālizstādes Rīgā („Zaļais burdons” galerijā „Daugava” 2001. gadā) un ārvalstīs (Lietuva, ASV). Darbi tikuši eksponēti vairākās ārvalstīs. Darbi muzejos un privātkolekcijās. Glezno vairākās tehnikās: akvarelis, eļļa, pastelis, akrils. Glezno lauku un pilsētas ainavas, klusās dabas, portretus. Pazīstama ar sīpolu pīņu motīvu. Zaļās gammas cienītāja.

 

Noorganizējusi vairākas Ventspils mākslinieku izstādes, tai skaitā izstādi „Pussala” MS galerijā un sagatavojusi izdevumu par Ventspils māksliniekiem „Pussala”.

 

Nodarbojas ar novadpētniecību. Vairāku grāmatu autore un vairāku grāmatu līdzautore (par Ventspils novada Atmodas laika vēsturi, par Ventspils novada medicīnas vēsturi utt.). Grāmatas par Ugāles un Piltenes novadu pagātni (Ugāles pagasta stāsti, Putniņu Krists, Rāpatu grāmata). Vairākkārtējas tikšanās ar lasītājiem Ugālē, Ventspilī, Piltenē, Popē, Usmā. Top grāmata par ciemiem gar Ventu.

 

Izstādē Teātra namā „Jūras vārti” eksponēti pārsvarā 2012. un 2011. gadā, kā arī nedaudz agrāk tapuši darbi.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: