Turcijas galvaspilsētā Stambulā turpinās šaha olimpiāde, kurā ar mainīgām sekmēm joprojām cīnās gan mūsu dāmas, gan kungi.

Dāmu izlase turnīru sāka ar četrām nezaudētām cīņām, pieveicot Tadžikistānu (4:0), Dienvidāfriku (3:1) un Baltkrieviju (3:1), kā arī cīnoties neizšķirti ar Nīderlandi (2:2). Piektās kārtā pretī nāca Slovākijas komanda, kas solīja spraigu spēkošanos, jo abu komandu šahistes pasaules reitingā atrodas visai līdzīgās pozīcijas.

Cīņas liktenis izšķīrās pie ceturtā galdiņa, jo pie pirmajiem trim tika fiksēti neizšķirti – par miera līgumu ar lielmeistari Zuzannu Borosovu vienojās arī Dana Reizniece-Ozola. Ceturtā šī pāra partija beidzās ar slovākietes Veronikas Mačalovas uzvaru, kas nozīmēja, ka latvietes piedzīvoja pirmo zaudējumu olimpiādē 1,5:2,5.

Pirmdien Latvijas sieviešu izlasi spēkosies ar Peru komandu, kas pēc piecām kārtām atrodas 28. vietā. Latvijas dāmas 127 izlašu konkurencē šobrīd ieņem 18. vietu. Reiznece-Ozola piecās partijās sakrājusi 3,5 punktus, un tik pat četrās partijās izcīnījusi cita lielmeistare Laura Rogule.

Latvijas kungu izlase 150 nacionālo izlašu kopvērtējumā pēc piecām kārtām ieņem 40. vietu, ar trim uzvarētām un divām neizšķirti nospēlētām cīņām. Sestajā kārtā latviešiem pretī nāks Paragvajas izlase. Izlases līderi ar trim punktiem četrās partijās ir lielmeistari Aleksejs Širovs un Normuds Miezis.

Cīņas Stambulā risināsies līdz 9. septembrim, bet turnīra priekšpēdējā dienā komandām paredzēta atpūta.

Foto:sahafederacija.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: