Ceturtdien plkst. 18.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā kopā ar saviem dibinātājiem un vadoņiem Ēriku Hānbergu un Jāni Ķuzuli viesosies "Omulību klubiņš".

"Omulību klubiņa" izbraukuma sesijā rakstnieks Andris Kolbergs Ventspils bibliotēkai pasniegs dāvinājumu - 19. un 20.gs. Latvijā izdotu periodisku izdevumu kolekciju, kas veidota un papildināta vairākus gadu desmitus. Kolekcijā ir gan satīriski žurnāli Ho-Ho, Hallo, Svari, gan žurnāli Atpūta un Ilustrētais žurnāls, gan 19. gs. izdotais Pagalms, gan citi vērtīgi izdevumi, kuri nav pat Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumā. Iespējams, ka izpētot no 1925. g. līdz 1939. gadam izdotos žurnālus Mednieks un Makšķernieks, šī vaļasprieka cienītāji atradīs kādu vērtīgu padomu.


Šogad populārais latviešu detektīva meistars Andris Kolbergs saņēma Mūža balvu par ieguldījumu latviešu literatūrā. 2010. gadā viņš tika apbalvots ar Ventspils pilsētas domes balvu "Sudraba tintnīca".


Rīgas Latviešu biedrības "Omulību klubiņš" pastāv jau vairākus gadus. Katru mēnesi kopā pulcējas cilvēki, jo viņiem visiem gribas pasmaidīt un uzklausīt piedzīvojumus, kas raisa jautrību. Klubiņš pašreiz ir Latvijā vienīgais humora žanra kopējs. Tā dalībnieki un savu dokumentālo pieredzējumu vēstītāji ir visdažādāko profesiju pārstāvji.


"Omulību klubiņa" vadītājs, rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs, pamatojot šādu kopā sanākšanu un omulīgu patērzēšanu, saka: "Dzīvē vienmēr esmu bijis optimists un centies saskatīt to, ko citiem pastāstīt tālāk un par ko priecāties. Es arī šodien priecājos par katru jaunu namu, ko ieraugu, par katru lauku sētu, kas ir skaisti sakārtota, tas ir mans prieks, un tas uztur manī enerģiju. Un, ja mēs katrs sabiedrībā cits citam stāstītu, ko esam redzējuši, par ko ir vērts priecāties, es domāju, ka sabiedrībā valdītu daudz veselīgākas savstarpējās attiecības."


Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: