Visvairāk Ventspilī šogad piespiedu darbus strādājuši cilvēki, kuri izdarījuši neliela apmēra zādzības.

Valsts probācijas dienesta Ventspils teritoriālajā struktūrvienībā apkopotie dati par šā gada astoņiem mēnešiem liecina, ka 16 cilvēki, kuri izdarījuši neliela apmēra zādzības, izcietuši sodu – piespiedu darbs.

Kopumā šajā periodā piespiedu darbus veikuši 46 cilvēki, nostrādājot 1772 stundas.

12 gadījumos piespiedu darbs bijis jāveic par braukšanu alkohola reibumā, 4 – par tīšu mantas iznīcināšanu, 2 – par huligānismu grupā, 2 – par izvairīšanos no uzturlīdzekļu maksāšanu, 2 – par tīšu miesas bojājumu nodarīšanu, 2 – par narkotiku lietošanu un glabāšanu, 1 – par valsts simbolu zaimošanu utml.

Piespiedu darbi var būt dažādi, tiek ņemta vērā arī cilvēka kvalifikācija. Piemēram, probācijas klients ar elektriķa izglītību remontēja elektrotīklu Zūru pamatskolā.

Latvijā kopumā kriminālsoda – piespiedu darbs – izpildes laikā probācijas klienti izglītības iestādēm šogad ir ietaupījuši vismaz 24 tūkstošus latu.

Tomēr ne visi labprātīgi pilda tiesas uzlikto sodu. Par dažādiem pārkāpumiem un izvairīšanos no soda izpildes šā gada 8 mēnešos Ventspilī tiesai sagatavoti 8 iesniegumi par kriminālsoda piespiedu darbs aizstāšanu ar arestu. Visus 8 iesniegumus tiesa ir apmierinājusi, t.i., piespiedu darbs aizstāts ar arestu un probācijas klientam zināmu laiku (atkarībā no nenostrādāto PD stundu skaita) nākas pavadīt nebrīvē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: