Apmēram pēc gadu ilgušas izmeklēšanas policija kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevusi lietu, kurā divi vīrieši tiek turēti aizdomās par 75 gadus veca vīrieša noslepkavošanu. Vienam no viņiem noslepkavotais bijis patēvs.

Jau rakstījām par notikumu pērnā gada 23. augustā, kad par sava patēva noslepkavošanu Ventspilī, Ausekļa ielā, tika izsludināts meklēšanā 1968. gadā dzimušais D.

Ausekļa ielā tika atrasts 1935. gadā dzimuša vīrieša līķis ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm.

Pagājušā gada 23. augustā Valsts policijas Ventspils iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta, kas vēlāk pārkvalificēts uz Krimināllikuma 117.panta 2. un 10. punktu (slepkavība vainu pastiprinošos apstākļos, noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī; to izdarījusi personu grupa).

Pēc izsludināšanas meklēšanā 27. augustā par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts 1968. gadā dzimušais, iepriekš vairākkārt tiesātais D. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka aizdomās turētais noziegumu nav pastrādājis viens. Uz aizdomu pamata par līdzdalību šajā noziegumā un nozieguma pēdu slēpšanu aizturēts arī 1952. gadā dzimušais Ķ.

Izmeklēšanā apkopotā informācija rāda, ka aizdomās turētie vecajam vīram nodarījuši dažādus smagus miesas bojājumus, kas bijuši par iemeslu cietušā nāvei. Cietušais ticis stipri sists, pēc kā mirstīgās atliekas ietītas paklājā un paslēptas skapī, maskējot tās ar sadzīves priekšmetiem. Pēc tam abi aizdomās turētie „sakopuši” nozieguma vietu, tādējādi cenšoties slēpt nozieguma pēdas.

Izmeklēšana ilgusi gandrīz gadu, nozīmētas dažādas ekspertīzes, veiktas procesuālās darbības, lai nostiprinātu pret abiem aizdomās turētajiem vērstos pierādījumus, jo aizturētais Ķ. izmeklēšanā savu vainu neatzina un meloja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: