Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Superkoka ražotāji paplašinās

Uzņēmums Dendrolight Latvija, kas pasaules kokmateriālu tirgū ienācis ar tehnoloģiski pilnīgi jaunu materiālu – šūnu masīvkoksni, vakar nosvinēja jau nākamās ražošanas ēkas spāru svētkus.

Grautiņu liecinieki arī mūsējie

Anglijā jau četras dienas turpinās nekārtības un grautiņi. Tam ir liecinieki arī daudzi ventspilnieki, kuri dzīvo un strādā Anglijā.

2.lpp. Viedoklis: «Laiks muldoņām» Ventas balss galvenā redaktore Gundega Mertena

Paši vēlētāji ar balsojumu referendumā uzprasījās, lai šis laiks, kad visu spēku vajadzētu veltīt darbam un valsts sakārtošanai, tiktu atdots tukšai vāvuļošanai. Kādas muļķības nenākas skatīties un klausīties. Un tas vilksies līdz pat 16. septembrim. Arī tālāk neies jautrāk, jo nopietna darba uzsākšana prasīs vairākus mēnešus.

3.lpp.

Zemessargi gatavojas aizsardzībai

Ventspils novada Vārves pagastā uz lauka nometnes mācībām pulcējās zemessargi no visas Kurzemes, lai testētu jauniegūto bataljona komandvadības sistēmu.

Ventspils Zemesgrāmatu biedē pārslodze

Tiesu sistēmas reforma paredz, ka no nākamā gada zemesgrāmatu tiesneši kļūs pilnvarotāki. Ventspilnieki baidās, ka papildu lietas radīs viņiem pārslodzi.

4.lpp.

Kāvi redzami uz nemieriem

Pirms aptuveni nedēļas arī Ventspilī varēja vērot dabas parādību – ziemeļblāzmu. Vasarā to novēro salīdzinoši reti.

Tuvojas zvaigžņu lietus

Augusts naktīs debesis pārklāj ar tumši zilu samta segu, kas piebārstīta sudraba dzirkstīm. Turklāt tas dāvā arī vienu no skaistākajām dabas parādībām – meteoru lietu.

5.lpp.

Tirgotājiem pie mums patīk

Ar katru gadu Ventspils svētkus arvien vairāk iemīļo ne tikai tūristi un pilsētas viesi, bet arī tirgotāji. Pēdējo astoņu gadu laikā pilsētas domes izsniegto svētku tirdzniecības atļauju skaits pieaudzis 2,5 reizes.

Svētku tirdzniecība attaisnojas

Pilsētas svētkos uz Ventspili sabrauc tirgotāji no visas Latvijas un kaimiņvalstīm. Svētku tirdzniecība nodrošina ienākumus kā pašiem tirgotājiem, tā arī pilsētai.

6.lpp. Sports

Basketbolistiem krimināls leģionārs

BK Ventspils rindas papildinājis leģionārs Džamars Jangs, kas līdz šims ne vien izcēlies ar lielisku spēli, bet arī pamanījies izpelnīties policijas uzmanību.

Velkoņi pārbauda debitantus un tiek pie titula

Virves vilkšanas kluba Velkonis vīri izcīnījuši vēl vienu valsts čempionu titula, bet jauniešu komanda tikusi pavisam tuvu zelta godalgām.

7.lpp. Intervija: Maizes darbs – dienests Franču leģionā

Cilvēki, kas aizbrauc no Latvijas labākas dzīves meklējumos, izvēlas dažādus ceļus. Lielākā daļa emigrē, cerot ātri kļūt bagātiem, taču ir arī tādi, kas ārzemēs nemeklē vieglus ceļus. Piemēram, vairāki ventspilnieki izvēlējušies dzīvībai riskantu nodarbi – dienestu Franču Ārzemju leģionā. Viens no viņiem Ventas Balsijpastāstīja par leģiona dienesta dzīvi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: