Ventspils pilsētas dome sēdē pieņemts lēmums nepiešķirt līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā Sanatorijas ielā 38.

Līdz ar to veikti grozījumi lēmumā „Par palīdzības piešķiršanu energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamām mājām Lielajā prospektā 23, Lielajā prospektā 27, Lielajā prospektā 37, Aleksandra ielā 17 un Sanatorijas ielā 38” izslēdzot no tā punktu par līdzfinansējuma sniegšanu mājas Sanatorijas ielā 38 energoaudita darbu veikšanai 50% apmērā no dzīvojamās mājas energoaudita izmaksām jeb Ls 135,00 apmērā.

Lēmums par grozījuma izdarīšanu pieņemts saskaņā ar Ventspils pilsētas saistošo noteikumu Nr.12. Ēkas energoaudita pārskatā konstatēts, ka dzīvojamajai mājai Sanatorijas ielā 38 ir lokāla siltumapgāde, tādējādi tā neatbilst Ventspils pilsētas saistošo noteikumu kritērijiem.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12 „Ventspils pilsētas pašvaldības palīdzības piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās” paredz, ka pašvaldības palīdzību - līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumiem piešķir šādiem projektiem:

  • dzīvojamās mājas energoauditam – 50% no sagatavošanas izmaksām, bet ne vairāk kā 250 latu apmērā, indeksējot šo summu ik gadu ar būvniecības izmaksu indeksu iepriekšējā gadā;

  • dzīvojamās mājas renovācijai – 10% no renovācijas projekta kopējām atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 7 lati uz vienu dzīvojamās mājas kopējās platības kvadrātmetru, indeksējot minēto summu ik gadu ar būvniecības izmaksu indeksu iepriekšējā gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: