Piektdien no plkst. 12 Jaunrades nama lielajā zālē notiks trešā apaļā galda diskusija par brīvprātīgo darbu.

Tā ir viena no Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 kalendārā plānotajām aktivitātēm, kas notiek „Brīvprātīgā pietura“ un „Reģionālā pietura“ ietvaros.

Diskusiju ievadīs LR Izglītības un zinātnes ministra Rolanda Broka un Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga uzruna. Diskusijas kopējais mērķis ir noskaidrot brīvprātīgā darba labvēlīgas vides veidošanas nosacījumus katrā reģionā, tostarp arī Ventspilī.

Apaļā galda diskusijas pirmajā daļā ieplānots apspriest brīvprātīgā darba izpratni un nozīmi, tam labvēlīgas vides veidošanu Latvijas reģionos un tā attīstības iespējas. Savukārt otrajā diskusijas daļā pašvaldības, pašvaldības iestāžu pārstāvji kopā ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem pievērsīsies Ventspils reģionā aktuālajiem tematiem – spriedīs par visu sektoru (valstiskā, komerciālā, sabiedriskā, plašsaziņas līdzekļu) iespējamo atbalstu brīvprātīgo kustības attīstībai, popularizēšanai un motivēšanai, kā arī analizēs, kāds ir brīvprātīgo darbs Ventspils pilsētā un novadā un kādam tam vajadzētu būt?

Sarunā piedalīsies Ventspilī strādājošo nevalstisko organizāciju – biedrību un nodibinājumu – pārstāvji, to skaitā pārstāvji no pensionāru biedrības un skolēnu padomes. Tāpat diskusijā piedalīsies pārstāvji no Ventspils pilsētas domes, domes Jaunatnes lietu, Izglītības un Sociālo lietu komisijas, vairākām pašvaldības iestādēm, Izglītības un zinātnes ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras Ventspils filiāles un Ventspils Profesionālās vidusskolas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: